Minden, amit az utánvétes csomagküldésről tudni kell

Gazdaság

Ha csomagot szeretnél küldeni, számos futárszolgálatnál lehetőséged van ezt utánvéttel intézni. Ez különösen a vevő számára előnyös megoldás, hiszen csak akkor köteles fizetni a csomagért, ha azt ténylegesen kézhez kapta. Íme egy kis ismertető a szolgáltatás működéséről, igényléséről és a szabályairól.

Az utánvétes csomagküldés menete

Az utánvétes csomagküldés nem bonyolult folyamat, egyszerűen működik. Amikor a küldemény kézbesítésre kerül, a futár elkéri a címzettől az adott összeget. Ezt számos esetben nemcsak készpénzzel, hanem bankkártyával is ki lehet egyenlíteni. A GLS futárszolgálatnál szinte mindig van rá lehetőség (külön szolgáltatás igénylése nélkül), de a DPD is biztosítja ezt a fizetési lehetőséget.

Amint átadták a futárnak az utánvét összegét, az máris átutalásra kerül az előzőleg megadott bankszámlára. Ha nagyon biztosra szeretnél menni, bizonyos esetekben lehetőséged van átvételi igazolás igénylésére is. 

A kellemetlenségek elkerülése érdekében fontos, hogy időben tájékoztasd a címzettet az utánvét pontos összegéről, illetve a fizetési lehetőségekről!

 

A szolgáltatás igénylése

Ha egyszerű megoldást keresel az utánvétes csomagküldés megrendelésére, a Csomagnet.hu tökéletes választás lehet számodra. Az igényléshez nincs szükség külön formanyomtatványra, így nemcsak egyszerűbb, de gyorsabb is a folyamat. Mindössze ki kell töltened az utánvét opciót az ellenértékkel, illetve meg kell adnod a bankszámlaszámod, és már kész is vagy!

A Csomagnet.hu partnerei közül a GLS és a DPD futárszolgálat vállal utánvétes csomagküldést. Az oldal felhasználóbarát feladási felületén könnyen, néhány kattintással megrendelheted szolgáltatásaikat. A cég előnyei közé nemcsak az egyszerűség és a gyorsaság tartozik, de az árak is nagyon kedvezőek. Természetesen ez nem a minőség rovására megy, hanem a nagy mennyiségben közvetített megbízásoknak köszönhető. 

 

Néhány fontos szabály utánvétes csomagküldés esetén

Az utánvétes csomagküldéshez néhány szabály is jár, amiket fontos betartanod, ha meg szeretnéd rendelni ezt a szolgáltatást. Ne aggódj, egyik sem bonyolult, egyszerű őket betartani. 

Fontos, hogy címzésnél utánvétes csomagcímkét használj. Ne felejtsd el, hogy a DPD és a GLS futárcégeknél belföldi csomagküldés esetén legfeljebb bruttó 500.000 Ft értékig kérhetsz utánvétet csomagonként. Az összeget feladás után már nem áll módodban módosítani. Ha téves összeget adtál meg, csak a rendelés törlésével oldhatod meg a problémát. Végül az utolsó szabály: ha azt szeretnéd, hogy a feladás összegét a címzett egyenlítse ki, akkor azt add hozzá a csomag ellenértékéhez. 

Keresd meg a számodra legideálisabb ajánlatot utánvétes csomagküldéshez, és add fel küldeményedet pillanatok alatt a Csomagnet.hu oldalán!