Pályázatot írtak ki a nem mezőgazdasági tevékenység támogatására a Vidékfejlesztési programban

Gazdaság

Pályázatot írtak ki a nem mezőgazdasági tevékenységek indításának támogatására a Vidékfejlesztési programban 13,85 milliárd forint keretre – közölte a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a “Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása – Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozások indítása” című pályázati felhívás keretében a mezőgazdasági termelők, magánszemélyek maximum 40 000 eurónak (12,4 millió forint) megfelelő forint támogatásra nyújthatják be igényüket.

Az elnyert támogatást ötéves kötelezettségvállalás mellett, két részletben kaphatják meg a nyertesek az üzleti tervben megfogalmazott célok megvalósítására.
A vidékfejlesztési pályázatra 2016. október 24. és 2018. október 23. között nyújthatók be a kérelmek a www.mvh.gov.hu weboldalon.

Az első értékelési szakasz 2016. november 24-ig tart.
A Miniszterelnökség közölte: a most megjelent felhívással együtt eddig a Vidékfejlesztési programban 36 pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből eddig több mint 900 milliárd forintot hirdettek meg.