Kutatók Éjszakája

Idén is várja a tudományok szerelmeseit a Kutatók Éjszakája a Debreceni Egyetemen

Egyetem

A Debreceni Egyetem valamennyi kara és campusa újra várja színes, változatos programokkal a tudomány iránt érdeklődőket szeptember 29-én, pénteken a Kutatók Éjszakáján.

A rendezvény – amelynek a kezdetek, 2005 óta résztvevője az intézmény – kiemelt küldetése, hogy bemutassa a tudomány hétköznapi, mindenki számára érthető, elérhető és hasznosítható oldalát – írja a hirek.unideb.hu.

Csernoch László, a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettese szerint a Kutatók Éjszakáján úgymond kiviszik az utcára a tudományt, azt remélve, hogy ezzel sokak fantáziáját megmozgathatják, köztük talán a jövő tudósaiét is.

A Kutatók Éjszakáján bemutatkozik az egyetem valamennyi, 13 kara, a programok a Debreceni Egyetem különböző campusain a cívisváros mellett Nyíregyházán, Hajdúböszörményben és Szolnokon is várják a tudomány iránt érdeklődőket. Mintegy 200 programmal készülnek a szervezők, a főépület előtti téren még egy mentőhelikopter is landol, így az érdeklődők a sürgősségi betegellátás titkaiba is betekintést nyerhetnek.

A programokról bővebb információ a www.kutatokejszakaja.hu oldalon található, ahol regisztrálni is lehet a rendezvényekre.

Vas-, gyémánt- és aranydiplomát vettek át a Debreceni Egyetem orvosai