Átadták az okleveleket a Debreceni Egyetem Műszaki Karán

Átadták az okleveleket a Debreceni Egyetem Műszaki Karán

Egyetem

Diplomaosztó ünnepséget tartott a Debreceni Egyetem Műszaki Kara az intézmény Díszudvarán csütörtökön. A rendezvényen összesen 388-an kaptak oklevelet.

A kari és hallgatói önkormányzati elismerések mellett a Hajdú-Bihar Megyei Építész Kamara által alapított kitüntetést is átadták.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karán (DE MK) a 2022/2023-as tanévben nappali tagozaton 200-an, levelező tagozaton 188-an fejezték tanulmányaikat sikeresen. Nappali tagozaton a jelöltek közül építészmérnöki, építőmérnöki, gépészmérnöki, környezetmérnöki, mechatronikai mérnöki, műszaki menedzser, építész mester, műszaki menedzser mester szakon összesen 72-en végeztek.

Levelező tagozaton összesen 171 jelölt tett eredményes záróvizsgát. Ők gépészmérnökként, műszaki menedzserként, gépészmérnöki mesterként, környezetmérnöki mesterként, létesítménymérnöki mesterként, műszaki menedzser mesterként, osztott tanári mesterként és településmérnöki mesterként szereztek diplomát. Szintén ebben a formában zártak az EHS szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzést, a gépészeti szimulációs szakmérnökit, a lean szakmérnök/menedzser szakirányú továbbképzést, a mérnök coach szakmérnök/coach szakirányú továbbképzést, a minőségirányítási szakmérnök/szakember szakirányú továbbképzést, a polimertechnológiai szakmérnök szakirányú továbbképzést teljesítők – írja a hirek.unideb.hu.