Év sportolói 2022 Debreecni Egyetem

Ők lettek az év sportolói a Debreceni Egyetemen 2022-ben

Egyetem

A Debreceni Egyetem hat hallgatója kapta meg az Év Egyetemi Sportolója díjat a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) pénteki gáláján. A rendezvényen minden eddiginél több világklasszis sportolót díjaztak idei teljesítményük alapján.
Az Uránia Filmszínházban megrendezett eseményen több mint 150, a világversenyeken kitűnően szerepelt egyetemistát díjaztak – közölte az egyetem Sajtóközpontja.

Az Év Egyetemi Sportolója díjjal tüntették ki a Debreceni Egyetem hallgatói közül Senánszky Petra uszonyosúszót az idei Uszonyos- és Búvárúszó Világbajnokságon szerzett első helyezéseiért, Battai Sugár Katinka kardvívót, aki a Kairóban rendezett Vívó-világbajnokságon csapatban lett aranyérmes, valamint Ökrös Jankát és Szőllősi Pannát, akik az Aerobik Világbajnokságon és a birminghami Világjátékokon is a dobogó legfelső fokára állhattak csapatban.

Díjat vehetett át a Debreceni Egyetem színeiben Bejczi Botond Balázs gyorskorcsolyázó is a Gyorskorcsolya Egyetemi Világbajnokságon csapatban elért második helyezéséért, valamint Zupkó Vanda a lengyelországi Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokságon szerzett bronzérméért.