Hibrid oktatásra áll át a Debreceni Egyetem a sok hajdú-bihari fertőzött miatt

Egyetem
Koronavírus

A járványhelyzet miatt november 9-től hibrid oktatás vezet be a Debreceni Egyetem – olvasható Szilvássy Zoltán rektor körlevelében. A rektori utasítás szerint a személyes jelenléttel járó oktatási tevékenységet a karoknak a szükséges minimális szinten kell lebonyolítaniuk. A távolléti oktatási tevékenységgel nem ellátható, vagy aránytalan nehézséggel elvégezhető oktatási feladatok továbbra is személyes jelenléttel, a járványügyi előírások maradéktalan betartásával teljesíthetők az intézményben. A november 6-ai utasítás kitér arra is, hogy az oktatásszervezés során a karok a személyes jelenléttel járó tevékenységeket igyekezzenek tömbösíteni, hogy a hallgatók intézményi személyes jelenlétét, mozgását minimalizálni tudják, illetve a szemeszterből hátra lévő hetek oktatási anyagát mihamarabb át tudják adni a hallgatóknak.

A rektori utasítás minden karra kiterjed, a hallgatókat a változásról a 14 kar vezetői az elektronikus tanulmányi rendszeren keresztül értesítik. Az egyetemi kollégiumokat nem zárják be, az egyetem által fenntartott köznevelési intézményekre a kormány által meghozott mindenkori intézkedések érvényesek.

107 újabb áldozata van a járványnak Magyarországon, 36 éves a legfiatalabb

A rektori utasítás visszavonásig érvényes. Az egyetem hallgatói nagy számban vesznek részt önkéntes járványügyi munkákban, így az oktatási és vizsgakötelezettségek összehangolása további különleges feladatot jelent egyes, különösen az orvos- és egészségtudományi karok számára.

Hajdú-Bihar megyében jelenleg több mint 5000 koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván.

unideb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük