Még lehet jelentkezni a Debreceni Egyetem pótfelvételis képzéseire

Egyetem
Augusztus 9-én éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló képzésekre. Újdonság, hogy – eltérően az előző évek gyakorlatától – több képzési területen állami ösztöndíjas szakok is választhatók.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2020. augusztus 9-ig. A 2020. évi felsőoktatási pótfelvételiben meghirdetett szakokra vonatkozó információk és a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalók a felvi.hu honlapon olvashatók.

A pótfelvételi eljárásban az előző évektől eltérően számos szakon – agrár, gazdaságtudományok, informatika, műszaki, orvos- és egészségtudomány, pedagógusképzés, valamint a társadalomtudomány képzési területeken állami ösztöndíjas szakok is választhatók.

A pótfelvételi eljárásban már csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzésére lehet jelentkezni.

Debreceni Egyetem a zeneművészet kivételével valamennyi karon és képzési területen, összesen 124 szakon kínál pótfelvételi lehetőséget, amelyek elérhetők a felvi.hu oldalon

– mondta a hirek.unideb.hu portálnak Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A jelentkezést legkésőbb augusztus 9-én éjfélig hitelesíteni is szükséges az ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlapot postára adva.

Minden előírt dokumentum feltöltési határideje is 2020. augusztus 9. éjfél.

A ponthatárokat legkésőbb 2020. augusztus 28-án hirdetik ki, ekkor dől el, kit vettek fel a pótfelvételiben az általa megjelölt képzésre. A felvételt nyert jelentkezők az erről szóló határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően felsőoktatási intézményüktől kapják meg 2020. augusztus 31-ig.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.