Keleti rangadó vár a DEAC floorballosaira

Egyetem Sport

Szombaton délután a Kazincbarcikai Ördögök ellen folytatja a Salming OB I alapszakaszát a DEAC floorball csapata. A vendégek a még rájátszást érő helyért, míg az egyetemisták az alapszakasz megnyeréséért küzdenek.

Igazi tavaszi hadjáratra indult a DEAC: előző hétvégén a legnagyobb rivális IBK Cartoon Heroes otthonából hozták el a két bajnoki pontot Varga Tibor tanítványai, ezúttal viszont már a borsodiak látogatnak a Böszörményi útra. Nagy hagyományokkal bíró párharc ez, amelynek a szinte természetes módon a bajnokság további alakulása szempontjából is van tétje.

A DEAC hosszú idő után talán nem lesz kénytelen nélkülözni senkit sem: kisebb sérülések és betegségek ugyan voltak a mögöttünk hagyott időszakban, most viszont mindenki bevetésre készen várja a következő megmérettetést. Szinte biztos, hogy újra három sorral vág neki a küzdelemnek a debreceni csapat és a srácok bíznak benne, hogy jó játékkal tudják megörvendeztetni a nézőket. 

Ismét játékra jelentkezik a DEAC korábbi válogatott játékosa, Radványi Balázs is. „Szeretném, ha az őszi mérkőzés rossz élményeit feledésbe merítené a szombati találkozó. Igaz nélkülem, de fontos két pontot szereztünk a múlt hétvégén, és az ördögök ellen biztosabbá tehetjük a kitűzött első helyet a tabellán. Kemény meccs lesz, remélem sokan kijönnek szurkolni.”

A borsodiak részéről a támadó, Karácsony Péter állt rendelkezésünkre. „A szokásos módon készülünk, mint minden mérkőzésre. Minden bajnoki előtt nagyobb létszámmal szoktunk edzeni, illetve pár taktikai elemet jobban átbeszélünk, nagyobb hangsúlyt fektetünk rá. Úgy gondolom a hangulatra nem lehet panasz, ami a floorball közeget illeti, a játék képe pedig majd kialakul aznap a pályán. Több gólra számítok, mint amennyi ősszel született.”

Mindkét játékos kitért az októberi találkozóra is: akkor igen szoros mérkőzésen végül 5:4-es DEAC siker született Kazincbarcikán. Összesen már 17 párharc van a felek között: 10 debreceni siker mellett 2 döntetlen és 4 borsodi győzelem született, a gólarány 148:92 az egyetemisták javára. Az utóbbi évek találkozó nem csak gólok, hanem kemény párharcok és olykor hevesebb indulatok miatt is emlékezetesek maradtak: ezúttal a debreceni közönség is beérné egy nyugodt, sokgólos DEAC-győzelemmel!

A mérkőzésre szombaton délután 16:00-tól kerül sor a Böszörményi úti Campuson található Kecskeméti János Sportcsarnokban. A találkozó megtekintését a helyszínen ajánljuk, aki mégse tudna ott szurkolni, az ezúttal is bekapcsolódhat YouTube élő közvetítésbe is.

Salming Férfi OB I, 14. forduló:
Debreceni EAC – Kazincbarcikai Ördögök
2020. február 22. (szombat), 16:00
Debreceni Egyetem Kecskeméti János Sportcsarnoka (Böszörményi út)

Facebook esemény