A zenehallgatás művészete

Egyetem Kultúra

Különleges, „szóbeli” zenei élményt kínál vendégeinek a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozatának következő előadása. A Science Caféban „A hallgatás művészete” címmel Váradi Judit egyetemi docens tart előadást.

A Science Café kéthetente a Debreceni Egyetem falain kívül már nyolcadik éve népszerűsíti közérthető, olykor játékos formában a legfrissebb, legérdekesebb tudományos eredményeket.

– Az emberek számára a zene minden korban élményt nyújtott, többségük egész életében befogadóként vesz részt a folyamatban, így nem mindegy a befogadás minősége – vallja Váradi Judit.

A Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense úgy véli, azt, hogy melyek lesznek a fennmaradó értékek, a kulturális választás – a választás minőségét pedig a befogadói attitűd – dönti el. A zenehallgatás művészetét a mindenkori társadalmi norma, etikett határozta meg, amely alapjaiban befolyásolta a befogadás

típusát és minőségét. Ennek története szoros kapcsolatban áll a különböző korok társadalmi, politikai és gazdasági területével.

Időpont: 2020. február 19., szerda 17 óra
Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

A rendezvény az EFOP-3.6.1-16-2016-00022 „Debrecen Venture Catapult Program” támogatásával valósul meg.

Sajtóiroda – BZs

unideb.hu