Nagyköveti látogatás az egyetemen

Egyetem

Az oktatás és gazdaság területéhez kapcsolódó együttműködési lehetőségekről egyeztetett Izrael magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman bemutatkozó látogatásán. A diplomatát Bartha Elek oktatási rektorhelyettes fogadta.A Debreceni Egyetemet is felkereste első vidéki útján Izrael magyarországi nagykövete. Yacov Hadas-Handelsman elmondta: diplomataként fontos, hogy megismerje az országot és meghatározó városait.
– A Debreceni Egyetemen 160 izraeli hallgató tanul, többségünk az orvosképzésben vesz részt, emellett Debrecen egy dinamikusan fejlődő, gazdaságilag is jelentős város, ahol egy meghatározó izraeli vállalat, a TEVA működik. Jelentős fejlődési potenciállal rendelkezik Debrecen, hiszen iskolavárosként és gazdasági központként nagyszerű perspektívák állnak a hallgatók előtt, akik a végzés után megfelelő munkát találhatnak a városban – fogalmazott Yacov Hadas-Handelsman.
A nagykövet hozzátette: Izraelben kevés orvost képeznek, ezért sok jó képességű diák választja a külföldi tanulmányokat, a Debreceni Egyetem orvosképzésének nagyon jó híre van, angol nyelven is elérhető a kurzus, ráadásul menetrendszerinti repülőjárat köti össze Debrecent és Tel Avivot, ami nemcsak a felsőoktatásra, de a gazdasági együttműködésekre is élénkítő hatással van.
Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese a találkozó kapcsán a hirek.unideb.hu-nak elmondta, hogy az intézmény multidiszciplináris jellegéből adódóan számos együttműködésre nyílik lehetőség, az egyeztetések nyomán újabb izraeli felsőoktatási és kutatási intézményekkel, vállalatokkal dolgozhat együtt a Debreceni Egyetem.

A rektorhelyettessel folytatott megbeszélést követően Yacov Hadas-Handelsman nagykövet az egyetemen tanuló izraeli hallgatókkal találkozott.

Sajtóiroda