Az alapszakasz első helye a tét a DEAC floorballosai számára

Egyetem Sport

Szombaton igazi rangadó vár a Debreceni Egyetem floorballosaira: az IBK Cartoon Heroes elleni győzelemmel szerezheti vissza az első helyet Varga Tibor csapata.

Nemzetközi szünetet követően február közepén folytatódik a férfi floorball Salming OB I-es pontvadászat: az alapszakasz első helye szempontjából is fontos találkozó vár Varga Gergőékre.

Az ellenfél ugyanis a jelenlegi listavezető IBK Cartoon Hereos csapata lesz: a mesehősök az előző fordulóban előzték meg a botló debrecenieket. Igaz, ehhez az is kellett, hogy egy mérkőzéssel többet játszott a DEAC leendő riválisa. Ahhoz, hogy a cívisvárosi alakulat visszaszerezze az első helyet, fontos mindkét bajnoki pontot elhozni Érdről. A CH egy masszív, jól szervezett csapat tapasztalt játékosokkal, akik az utóbbi időben igazán jó formát mutattak. Hét játékosuk is pont/meccs átlag felett teljesít, ami azt is mutatja, hogy érdemes lesz valamennyi fővárosi játékosra figyelni az egyetemistáknak.

Nem kell félteni a párharctól a DEAC-ot sem: Varga Gergőék az utóbbi, mérkőzések nélküli időszakban is készültek a rangadóra, valamint a tavaszi hadjáratra: március végéig meccsdömping, hat mérkőzés vár az egyetemistákra. A mostani találkozón sem lesz teljes a keret, ugyanakkor több játékos is visszatér az előző találkozóhoz képest. Sérüléséből visszatér Lippai Péter, de a védelemnek adhat fontos stabilitást Fábián Dániel, Burai Péter és Praznovszky Pál is. A gólokért ezúttal is elsősorban Varga Gergő, Nyisztor Szabolcs, Hoffmann Tamás és Fábián Donát lesznek felelősök, de másoktól is jó teljesítményt remél a debreceni szakvezetés. A debreceni csapatnak lehetősége lesz háromsoros játékra is, mindez Varga Tibor vezetőedző döntésén is múlik majd.

Mindkét oldalon komolyan készülnek a szombati mérkőzésre. Bencze Zsolt, az IBK Cartoon Heroes játékosa így várja a rangadót. „Túl vagyunk a szezon felén, és érezhető javulás látható mérkőzésről mérkőzésre. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb teljesítményt hozzuk ki magunkból az egyes mérkőzéseken. A szünet alatt sem volt megállás, a csapat folyamatosan készült és a héten is tovább fokozza felkészülését a hétvégi OB I-es rangadóra, ahol az alapszakasz első helye dőlhet most el. Erősen készülünk a hétvégi mérkőzésre. Szoros és kiélezett mérkőzésre számítok, ahol a védekezésnek nagy szerepe lesz mindkét csapatnál, és nem elhanyagolható a helyzetkihasználás sem. Természetesen a győzelemmel lennék elégedett.” A debreceniek részéről az egyik gólfelelős, a kiváló szezont futó Nyisztor Szabolcs állt rendelkezésünkre. „Már nagyon várom a mérkőzést, egy elég hosszú pihenési időszakon van túl a csapat, de reménykedem, hogy ez nem fog akadályt okozni számunkra. Az utolsó mérkőzésünk is egy elég kemény mérkőzés volt, ahol egy góllal alulmaradtunk, de főleg a harmadik harmadban egy igen jó mérkőzést játszottunk. Ha tudjuk ugyan azt a formát hozni, több odafigyeléssel akkor egy gólgazdag mérkőzéssel és remélhetőleg két ponttal indulunk haza. E mellett azt se felejtsük el, hogy ez egy igencsak fontos mérkőzés mindkét csapat számára, a vígjátékba ez a győzelem nagyon sokat segíthet!”

A két csapat igen gazdag múlttal is rendelkezik. 23 alkalommal találkoztak a felek egymással és az arány igen kiegyensúlyozott: 11 debreceni győzelem mellett 2 döntetlent és 10 mesehős sikert jegyezhettünk fel, 145:128-as gólaránnyal. Az utóbbi két mérkőzésen – DEAC pályaválasztás mellett – cívis siker született, de a CH sikerig sem kell sokáig visszautaznunk az időben: 2018. október 14-én a Magyar Kupában 7:6-ra nyertek a mesehősök. A Cartoon Heroes pályaválasztása mellett ez lesz a 12. párharc: 6 alkalommal tartották otthon a pontokat fővárosiak, egy döntetlen mellett négy debreceni siker született. Legutóbb 2011. január 23-án született debreceni győzelem a mesehősök otthonában, fontos lenne ezt a sorozatot megszakítani és pontokkal távozni Érdről!

A mérkőzésre tehát szombaton délidőben kerül sor. Aki ezúttal is szeretné a hétvégéjét floorball mérkőzéssel színesíteni, annak bátran ajánljuk, hogy a helyszínen szurkoljon! Aki pedig nem tud ott lenni, annak ezúttal is a DEAC Floorball YouTube csatornánkat ajánljuk figyelmébe, ahol élő közvetítés lesz a rangadóról.

Salming Férfi OB I, 13. forduló:
IBK Cartoon Heroes – Debreceni EAC
2020. február 15. (szombat), 11:30
Érd, Batthyány Sportiskola

Fotó:  Béres Máté