Elismerés a debreceni testnevelőnek

Egyetem

Koi Attila, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája és Gimnáziumának pedagógusa lett az elmúlt tanév legeredményesebb Hajdú-Bihar megyei Diákolimpia-testnevelője. A debreceni tanár a díjat a Magyar Diáksport Szövetség ünnepségén vette át.
Koi Attila, az Arany János téri intézmény testnevelőjeként csapatával az I. korcsoportos Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjében nem talált legyőzőre, így elnyerték el a Magyar Köztársaság Diákolimpiai Bajnoka címet. Ezt a kimagasló teljesítményt ismerte el a díjjal a Magyar Diáksport Szövetség.
A január végi budapesti rendezvényen négy kategóriában a legeredményesebb megyei, illetve budapesti testnevelő díját azok a pedagógusok vehették át, akik tanítványaikkal a legjobban szerepeltek az országos döntőkön az elmúlt tanévben. Minden megyéből és a fővárosból is egy-egy tanár kapott jutalmat.
A díjazottaknak személyesen gratulált Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, a Nemzet Sportolója. Az elismeréseket Latorcai Csaba János, az EMMI közigazgatási államtitkára, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át.

A Diákolimpia versenysorozat az elmúlt tanévben is nagyon népszerű volt. A versenyekre összesen 320 ezer nevezés érkezett, közülük 35 ezren jutottak a sportági döntőkbe. A Magyar Diáksport Szövetség idén hatodik alkalommal részesítette elismerésben azokat a pedagógusokat és intézményeket, akik kimagasló eredményeket értek el a versenysorozatban.

Sajtóiroda