Tudományos utánpótlás

Egyetem
Az Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) sikeres pályázatainak keretében megvalósult kutatások eredményeiről számolt be hétfőn 32 nyertes pályázó a Debreceni Egyetem Tudományos Igazgatóságának konferenciáján.

A rendezvényen két szekcióban – Bölcsészet-és társadalomtudományok, valamint Élő és élettelen természettudományok – mutatkoztak be előadásaikkal a fiatal kutatók, egyetemi és PhD-hallgatók, beszámolva eddig elért eredményeikről.

– Tudományos szempontból a Debreceni Egyetem számára is fontos, hogy a hallgatók saját szakterületükön, diplomamunkájukon, szakdolgozati témájukon túl – egyben eleget téve az ÚNKP pályázati kiírásában is szereplő kitételnek – más területen is kipróbálhassák magukat, hiszen a kutatómunka során mindig felmerülhetnek újabb kérdések, amelyek megválaszolása további munkára ösztönöz – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Csernoch László. Az intézmény tudományos rektorhelyettese kiemelte: bár a pályázati támogatás 5, illetve 10 hónapra szól, a már nyertesek is újra beadhatják pályamunkájukat, amelyek rangját emeli az addig elvégzett munka, így újra nyerhetnek, és folytathatják a megkezdett kutatásokat.

A 2019/20-as tanévben a Debreceni Egyetem nyertes pályázói – alap- és mesterszakos hallgatók, doktoranduszok, doktorjelöltek, oktatók és kutatók – öt, illetve tíz hónapon keresztül részesülnek különböző összegű, havi 50-300 ezer forint közötti ösztöndíjban.

– A Debreceni Egyetemen az orvosi és a természettudományos területen a legnagyobb, két és félszeres a túljelentkezés – tette hozzá a rektorhelyettes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.