Első idegenbeli fellépés vár a DEAC floorballosaira

Egyetem Sport

Szombaton az első idegenbeli fellépés vár Varga Tibor csapatára: az előző szezonban a rájátszásról éppen lecsúszú Phoenix Wizards vendégei lesznek a debreceni egyetemisták.

A két csapat gazdag közelmúltra tekinthet vissza: a csapatok útjai többször is keresztezték egymást. 2018. januárjában még a varázslók nyertek és jutottak a legjobb 4 közé a Magyar Kupában, tavaly szeptemberben osztozkodtak a pontokon Debrecenben a felek, míg novemberben a varázslók otthonában 10:6-os DEAC győzelem született. Augusztusban edzőmérkőzésen is randevúztak a gárdák, akkor egygólos cívisvárosi siker született. Összesen eddig 8 tétmérkőzésen találkoztak a felek és a kiegyensúlyozottság itt is tetten érhető: 3 debreceni győzelem mellett 3 fővárosi siker született, 2 döntetlen mellett. A gólarány épp a DEAC felé billen: 43:41, itt is szinte minimális a differencia.

A két csapat közelmúltja más szempontból is érdekes párharcot ígér: a debreceniek éppen a Wizards legyőzésével is jutott tavaly a rájátszásba. A Wizards ráadásul múlt héten Dunaújvárosban „hagyott” egy bajnoki pontot (5:5-ös döntetlent játszottak a feljutó újvárosi csapattal), így őket a legutóbbi mérkőzés eredménye is tüzelheti. 

A DEAC felemás hangulatban várja a szombati túrát: a szezonnyitó mérkőzés az SZPK Komárom ellen parádésra sikerült, a magabiztos győzelem jó lelki töltetet adott a társaságnak. Ugyanakkor nem tud a csapattal tartani három meghatározó játékos: Okos Csanád mellett a Fábián-testvérek is hiányozni fognak. Bemutatkozik viszont az új igazolás, Praznovszky Pál, aki veszprémi dresszét cseréli a debreceni fekete-fehér szerelésre. 

A debreceniek ettől függetlenül bizakodóan várják a szombati összecsapást. Pál Lóránt számára is jól indult a bajnokság, az előző mérkőzésen 3 pontot szorgoskodott össze (egy gól meleltt két assziszt került a támadó neve mellé). „Kiváncsi leszek a szombati mérkőzésre, mivel az augusztusi edzőmérkőzésen viszonylag szorosnak mondható játékot produkáltunk – bár az felkészülési mérkőzés volt és még a keretünk sem volt összeállva, mindkét oldalon vannak új játékosok is. A legutóbbi találkozón győzedelmeskedtünk a Wizards ellen és ha úgy játszunk, mint az SZPK Komárom ellen az első és az utolsó harmadban, akkor probléma nem lehet. Természetesen nem becsüljük le az ellenfelet, egy lendületes, fiatal csapatról van szó. Ha meglesz az alázat és mindenki a legjobbat hozza ki magából, akkor meglehet a győzelem.” A varázslók csapatkapitánya, Kelemen Krisztián a hosszabb távú célkitűzéseket is megosztotta velünk. „Tavaly se volt és idén se titkolt célunk, hogy szeretnénk bejutni negyedikként a felsőházi rájátszásba. Sajnos tavaly ez nem jött össze, de remélem idén igen. Természetesen nagyon fontosnak tartom az eredményt, de szeretném ha az egész szezonban jól tudnánk játszani és nem lennénnek hullámvölgyek a játékunkban. Ami a szombati mérkőzést illeti: különösen változtatni nem szeretnénk a játékunkon. A lényeg, hogy minél kevesebb egyéni hibát csináljunk, ami szerintem elég lehet egy győzelemre. Személyem szerint egy izgalmas meccs lesz szombaton, meglátjuk ki lesz a jobb.”

A találkozóra a Phoenix Wizards törökbálinti otthonában kerül sor, de a DEAC Facebook oldalán ezúttal is lehetőség lesz élő közvetítésbe bekapcsolódni 

Salming OB I, 3. forduló:
Phoenix Wizards – Debreceni EAC – SZPK Komárom
2019. szeptember 28. (szombat), 12:15
Törökbálint, Bálint Márton Általános Iskola