Egyetemi innováció, olasz hagyomány

Egyetem
A Debreceni Egyetem egészség- és élelmiszeripari kutatásait hasznosítaná termékeiben a nagymúltú olasz édességgyártó vállat, a Fabbri 1905 S.pA.

Az újfehértói fürtös meggy a cellulóz kivonását követően kimagasló élettani jelentőséggel bír, a tehéntej pedig természetes módon képes a saját Omega 3 és 6 zsírsavtartalmának növelésére – állapították meg a Debreceni Egyetem kutatói. Az innovatív kutatási eredményeket eddig már többféle élelmiszeripari terméknél is hasznosították a szakemberek, most pedig egy nagymúltú olasz édességgyártó vállalat figyelmét keltették fel. A 111 éves Fabbri Fabbri 1905 S.pA egy olyan élelmiszeripari vállalat, amelyik italokhoz, fagylaltokhoz, édességekhez és cukrászati termékekhez gyárt alapanyagokat.

unideb.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.