Ingyenes könyvtárhasználat DEKa-val

Egyetem
Érvényüket veszítik október 31-ét követően a régi, illetve az ideiglenes olvasójegyek. Az Egyetemi Könyvtár szolgáltatásai kizárólag DEKa kártyával vehetők igénybe.

A 2016/17-es tanévtől a hallgatók, oktatók, dolgozók, vagyis valamennyi egyetemi polgár térítésmentesen veheti igénybe a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár szolgáltatásait. Az eddig használt olvasójegyet a DEKa kártya helyettesíti, ezzel kell regisztrálni a http://www.lib.unideb.hu/ weboldalon annak, aki szeretné a könyvtár szolgáltatásait igénybe venni.

Aki nem rendelkezik ilyen kártyával, ingyenesen igényelheti a https://dekakartya.unideb.hu/ oldalon.

Mi is az a DEKa kártya?

Ha röviden fogalmaznánk, egy egyetemi polgárok számára készült „személyi igazolvány”, amely több kedvezmény igénybevételére is feljogosítja a kártyatulajdonost.

Használatával – többek között – díjmentesen vehető igénybe az egyetemi könyvtár valamennyi szolgáltatása, díjtalan a belépés a Botanikus Kertbe, és ezzel vehető igénybe az egyetem kerékpárparkja az UniBike, valamint a DVSC-vel kötött megállapodásnak köszönhetően október 22-én a Loki-Vasas meccs ingyenes belépője is.

A DEKa kártya már több elfogadóhelyen is kedvezményes vásárlásra jogosít. Olcsóbban vásárolható mozijegy az Apollóba, színházjegy és még bérlet is a Csokonai Színház előadásaira, a Kölcsey Központ és a Nagyerdei Szabadtéri Színpad programjaira.  A tervek szerint hamarosan az egyetem területén található egyes éttermekben és büfékben is kedvezményekre fog jogosítani. Az elfogadóhelyek listája folyamatosan bővül, így érdemes figyelemmel kísérni a változásokat a https://dekakartya.unideb.hu/oldal/elfogadohelyek oldalon.

unideb.hu