Jótékony tavaszköszöntés a Debreceni Egyetemen

Jótékony tavaszköszöntés a Debreceni Egyetemen

Egyetem

Két és fél millió forintot gyűjtöttek össze a Debreceni Egyetem hallgatói a Medikus Hét és a Szevasz Tavasz rendezvényein.

Igazi programkavalkád várta a debreceni orvostanhallgatókat az elmúlt napokban, ugyanis április 18-22. között tartották a nagy múltú Medikus Hetet. A jótékonysági programsorozat napjai tematikusan teltek: a szervezők a hét minden napján eltérő programokkal és zenei stílusokkal várták a résztvevőket. Idén újdonság volt, hogy a rendezvényeket Magyarország legnagyobb hallgatói klubjában, a HALL-ban tartották.

Főzőversennyel indult a hét az Augusztán, ahol több mint 35 csapat bográcsában főtt az étel. A retro hangulatot idéző első nap estéjén fergeteges buli volt, a nosztalgikus zenéről Dévényi Tibi bácsi, Nagy Feró és Andro gondoskodott. Kedden több mint 300 hallgató részvételével rendeztek borkóstolót, melyen az Angyalborászat finomabbnál finomabb tokaji borait ízlelhették meg a résztvevők miközben autentikus cigányzenét húzott Tordai Zoltán prímás és zenekara. A szerdai nap az elektronikus zene rajongóinak kedvezett, hiszen Paddy and the Rats, valamint a Cloud9+ látogatott el a rendezvényre.
A sport kedvelői kifejezetten örülhettek a csütörtöknek, hiszen jótékonysági futást szerveztek a medikusok a Nagyerdei Stadionban.

Ezzel párhuzamosan az Állam- és Jogtudományi, valamint az Informatikai Kar Hallgatói Önkormányzatai a Campus Hotel Kulturális Bizottságával összefogva április 17. és 19. között pálmafákkal, lufikkal díszítették a Kassai úti campust. A fokozott pezsgést a korábban Campus Majálisként ismert, ma már Szevasz Tavasz néven futó rendezvény okozta, melyet a hagyományokat megőrizve, ám rengeteg újdonsággal kiegészítve csomagoltak új köntösbe a szervezők.

A Szevasz Tavasz programjainak sora is igen hosszú volt: a délutáni sportprogramok, játékok mellett fergeteges koncerteken is tombolhattak. A versenyeken egyaránt kipróbálhatták magukat a póker és a sör szerelmesei, az aktívabb pihenésre vágyók pedig a 12 órás focibajnokságon vezethették le a szorgalmi időszak által okozott feszültséget. A virtuális világ hívei egy egész éjszakán át tartó LAN Partyn csapatban és egyénileg is versenyezhettek, míg a Campusland a levegőben adott teret a csapatok megmérettetésére. A rendezvény lehetőséget nyújtott az ÁJK-s oktatók megismerésére is, hiszen a Lovarda kávézójában kötetlenül, hétköznapi témákat boncolgatva beszélgethettek velük a hallgatók. A látogatók a délutáni programokat a Sörteraszon pihenhették ki, ahol fel is készülhettek az esti pörgésre. A háromnapos „fesztivál” éjszakáin egyebek mellett Nótár Mary, a Magashegyi Undergroung, az UFO és az Animal Cannibals szolgáltatta a talpalávalót.

A Medikus Hét és a Szevasz Tavasz szervezői a rendezvényeken befolyt összeggel és felajánlásokkal – összesen több mint kétmillió forinttal – a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítványt, a Gyermekklinika Gyermekeinkért Alapítványát, a Dévai Szent Ferenc Alapítványt és a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportjának munkáját támogatják.