Dupla jubileum a GTK-n

Egyetem

A Debreceni Üzemtani Iskola alapításának 60., a DATE Üzemtani Alapítvány fennállásának 20. évfordulója alkalmából tartottak versenyt a hallgatóknak.

A siker kulcsa, vagy a kudarc forrása a szürkemarha tenyésztés? Megéri-e homoktövist termeszteni, feldolgozni? Hogyan válhat franchise egy családi vállalkozásból? Többek között ezekre a kérdésekre próbáltak választ adni a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának (GTK) hallgatói azon az esettanulmányi versenyen, melyet hagyományteremtő céllal, első alkalommal rendezett meg az intézmény Gazdálkodástudományi Intézete, hogy támogassa és újabb kutatásokba vonja be a fiatal tehetségeseket. A „Bemutatkozik a jövő nemzedéke” című megmérettetésen gazdasági-, illetve gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök alap-, valamint vállalkozásfejlesztési mesterszakos hallgatók vettek részt, akiket szakmai zsűri értékelt.

A versenyt a Debreceni Üzemtani Iskola alapításának 60. és a DATE Üzemtani Alapítvány fennállásának 20. évfordulója alkalmából szervezték meg a Böszörményi úti campuson. Utóbbit – tudományos műhelyként – a kutatás korszerűsítése, a szakmai képzés színvonalának növelése érdekében alapították 1996-ban a Debreceni Egyetem akkori Vállalatgazdaságtani Tanszékének munkatársai. A kiemelkedő oktatói, kutatói és hallgatói munka támogatására és elismerésére létesült szervezet híven őrzi a Gönczi Iván, Kádár Béla, Vadász László professzorok által alapított tudományos műhely, a Debreceni Üzemtani Iskola hagyományait.

A rendezvényen az iskolateremtő professzorok előtt tisztelegtek a kar oktatói, kutató és hallgatói. Előadást tartott az alapítvány kuratóriumi elnöke, a GTK intézetvezető professzora, Nábrádi András, és kar professor emeriusai: Kozma András, Nemessályi Zsolt, valamint Pfau Ernő, akit 80. születésnapja alkalmából is köszöntöttek a vendégek.