Világelitben a debreceni orvosképzés

Egyetem

A világ élvonalába rangsorolta a Debreceni Egyetem orvosképzését a Times Higher Education, amely november 8-án hozta nyilvánosságra legfrissebb tematikus ranglistáját. Az egyetem orvos- és egészségtudományi képzései a 401-500 kategóriában kaptak helyet.
A Times Higher Education nem csak intézményi listákat készít, hanem külön képzési területeket is értékel. Az orvos- és egészségtudományi képzési területén elért eredményben az Általános Orvostudományi Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, az Egészségügyi Kar, valamint a Népegészségügyi Kar együttes teljesítményét értékelték.

A rangsort – hasonlóan, mint az intézmények értékelésénél – a tanulási környezet, a kutatás minősége, az intézményhez köthető publikációk idézésének száma, a piaci bevétel, valamint a külföldi oktatók és hallgatók száma alapján állítják össze. Az első két szempont 27,5-27,5 százalékos, a publikációs teljesítmény 35 százalékos, a piaci bevétel 2,5 százalékos, a nemzetköziség pedig 7,5 százalékos súllyal számít bele a végső pontszámba.

Így az összesített eredményt tekintve a Debreceni Egyetem orvosképzését a 401-500 kategóriába sorolták, amellyel az intézmény a világ élvonalába került.

unideb.hu