Bravúros DEAC-sikerek

Egyetem Sport

A DEAC férfi futsal és kosárlabda csapata hengerelt az utóbbi napokban, a női futsalosok és kosarasok is meglepetéseket okoztak.

 

Magabiztos győzelmet aratott a DEAC férfi futsal csapata a Sporttudományi Oktatóközpontban megtartott első hazai mérkőzésén, az NB II Keleti csoport 15. fordulójában. Az elején még akadozott a játék, azonban a hetedik percben Pallai Zsolt hatalmas bombagólt lőtt a jobb felső sarokba, 20 másodperc múlva Bagi Tamás szemfüles találatával pedig már kettőre nőtt a különbség. Védelmünk stabilan állt a lábán, a távoli próbálkozásokat a kapus Dobi Attila fiatal korát meghazudtolóan, magabiztosan hárította. A 13. percben Bagi Tamás második találatával tette megnyugtatóvá az eredményt. A félidő végén sérülés miatt kapust kellett cserélniük a debreceni egyetemistáknak, újra a pályán köszönthették a korábbi csapatkapitányt, Szalánczi Zoltánt.

A második félidő elején, lélektanilag fontos pillanatban érte el a klasszikus mesterhármast Bagi Tamás. Határozott, kemény és agresszív volt a DEAC, nagyon kevés lehetőséget engedett a vendégeknek a gólszerzésre. Szalánczi a tőle megszokott ihletett formában védett, pontos kidobásaival, indításaival gyakran hozta kedvező helyzetbe a támadókat. Veszélyes kontráinkat a 29. és az utolsó percben Bun Roland és Kántor Tamás koronázta meg góllal, beállítva a 6:0-s végeredményt.

DEAC Futsal Club – Gyömrői UFC 6:0 (3:0)

Döntetlent játszott a Bokor Adriennel megerősített női futsal csapat a hétvégén az NBI 14. fordulójában. Hazai pályán, a Sporttudományi Oktatóközpontban fogadták a Brand Mission Tolna-Mözs alakulatát, hatalmas meglepetésre 4-4-gyel zárult a találkozó.

Sólyom Attila vezetőedző: Pirruszi „döntetlen” a listavezető ellen. Két súlyos és három kisebb sérülés még jobban lerövidítette az amúgy sem túl hosszú cserepadunkat. A múlt heti pofon után talpra álltunk és nagyon közel álltunk az igazi bravúrhoz. Mentális erőnket bizonyítva a játék vége előtt nem sokkal fáradt és meggyötört csapatunknak sikerült egalizálni a tolnai vezetést. S bár az utolsó öt percben a szerencse is mellénk állt, azt hiszem, teljes mértékben rászolgáltunk az egy pontra.

 

DEAC – Brand Mission Tolna-Mözs 4-4 (2-1)

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosarasainak újabb hazai veretlenségi sorozatot sikerült megszakítaniuk az NB I/B-s bajnokságban. Az idáig otthonában hibátlan Budapesti Honvédot meggyőző fölénnyel fektette két vállra a debreceni egyetemi csapat.

Nagy Ágoston vezetőedző: Ősszel magabiztosan vertük őket otthon, de tavasszal már minden mérkőzést komolyan kell vennünk, ráadásul hazai pályán eddig veretlenek voltak, így nem számíthattunk könnyű meccsre. Mesterségesen lecsökkentettük a dobásaik számát, hosszabban támadtunk, mint szoktunk, így húsz kísérlettel kevesebbjük volt, mint szokott lenni. Mindenki pályára lépett, s a kulcsembereink mellett a többiek is hozzá tudtak tenni, aminek remélhetőleg a közeljövőben is lesz eredménye.

Budapesti Honvéd – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 71-94 (15-19; 26-32; 14-27, 16-16)

Nagyon közel álltak a bravúrhoz a DEAC női kosarasai is a másodosztályú bajnokságban ezen a hétvégén. Vasárnap az a Nyíregyházi Kosársuli érkezett az Oláh Gábor utcai csarnokba, amely eddig mindössze egy vereséget szenvedett a sorozatban, jó eséllyel küzd a feljutásért.

Kovács Imre vezetőedző: Először is hatalmas gratuláció jár a lányoknak az akarásért, és azért, mert mindent megpróbáltak, a végletekig küzdöttek. Sajnos a negyedik negyedben sokszor tanácstalanok voltunk a pályán a zónavédekezés ellen, nem úgy támadtunk, ahogy kellett volna. Egy kicsit jobb dobóforma felénk billenthette volna a mérleget. Úgy érzem, azért elégedettek lehetünk, mert igencsak megnehezítettük az egy vereséggel álló, második helyezett Nyíregyháza dolgát.

DEAC – Nyíregyházi Kosársuli 63-66 (28-19; 11-23; 13-6; 11-18)