A magzat védelmében

Egyetem

Vezető szerepet tölt be a Debreceni Egyetem a méhen belüli rendellenességek diagnosztikájában – véli az intézmény kitüntetett orvosa.

Ritka, hogy egy nő szülésznek megy, de egy jó oktató meghatározhatja az ember pályáját – így nyilatkozott a Pro Sanitate-díjas Török Olga abban az interjúban, melyet az elismerés átvétele kapcsán adott az FM 90 Campus Rádiónak. A Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet egyetemi docensének az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai munkáját ismerték el a rangos orvos-szakmai kitűntetéssel tavaly novemberben.

A doktornő 1990 óta irányítja a genetikai tanácsadást, valamint a citogenetikai laboratóriumot, a szülészeti és nőgyógyászati betegek ellátásban pedig részlegvezetőként dolgozik. Török Olga szűrőprogramot szervezett és vezetett be a fejlődési- és kromoszóma-rendellenességek prenatalis felismerésére a terhesség első és második trimeszterében.  Véleménye szerint intézetüknek vezető szerepe van bizonyos betegségek születés előtti diagnosztikájában, hiszen ezeket a szűrővizsgálatokat az elsők között kezdték el az országban.

A teljes összeállítást ezen a linken hallgathatja meg.