Megérkezett a Mikulás

Egyetem

Hallássérült gyerekek kaptak ajándékot csütörtökön a Mikulástól a Debreceni Egyetem Térítéses Betegellátó Központjának jóvoltából.

Csaknem 150 gyermek várta a Mikulást vágyakozó tekintettel és izgalommal a Hallássérültek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményében, Óvodájában, Általános Iskolájában és Kollégiumában csütörtök délután. Többek között Csányi György: Télapó kincsei, Gazdag Erzsi: Megjött a Télapó és Fazekas Anna: Télapó című versével, illetve Mikulás-váró dalokkal készültek a fogadására.

A hajdúszoboszlói Bigyóka Produkció szórakoztatta a kicsiket és nagyokat. Az óvodásokkal együtt 180-an járnak az intézménybe, közülük 51-en az iskola kollégiumában laknak. A siket és nagyothalló, illetve különböző beszédzavarokkal küzdő gyerekek Debrecenből és a környező városokból, Vámospércsről, Berettyóújfaluból, Hajdúnánásról, Hajdúhadházról érkeznek.

Korábban saját „Gondoskodni Kegyeskedjék” Alapítványuk segített abban, hogy minden aprósághoz eljusson a Mikulás, az utóbbi két évben viszont már a Debreceni Egyetem Térítéses Betegellátó Központja ad ehhez támogatást. A csütörtöki ünnepségen minden gyermeket megajándékozott a Télapó, sőt az intézet munkatársainak, szakdolgozóinak, tanárainak munkáját is apró meglepetéssel köszönte meg.

A hallássérült gyerekek folyamatosan készülnek az ünnepekre, a város adventi rendezvényein is gyakran részt vesznek, december 17-én pedig karácsonyi ünnepséget tartanak, amin saját színjátszó csoportjuk lép majd fel.