Nyílt napok a Balásházyban

Egyetem

A mezőgazdaság, a közgazdaság, az élelmiszeripar és a labdarúgás iránt érdeklődő általános iskolásokat és szüleiket várják jövő héten Pallagon.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma szakközépiskolai és gimnáziumi képzést folytat. A törvényi szabályozásnak megfelelően a 2016/2017-es tanévtől szakgimnáziumi osztályokat indít, amelyek megfelelnek a korábbi szakközépiskolai osztályoknak. Ezekben a képzésekben a közismereti tárgyak mellett 9. évfolyamtól a szakmai tárgyak oktatása is megkezdődik, így speciális ismeretekhez és képességekhez jutnak hozzá a diákok a mezőgazdaság, a közgazdaság, a kertészet és parképítés, valamint az élelmiszeripar területén.

A tanulók négy év után a közismereti és szakmai tárgyakból is érettségi vizsgát tesznek, majd egy év alatt technikus (OKJ-s) bizonyítványt szerezhetnek. Később a mezőgazdasági és a közgazdasági tanulmányokat folytató diákoknak a Debreceni Egyetem agrár- és gazdaságtudományi képzései nyújthatnak kiváló lehetőséget a továbbtanulásra.

A gimnáziumi képzés keretében a Balásházyban tanulhatnak a Debreceni Labdarúgó Akadémia sportolói is. Ebben az osztályban a tehetséges diákok szakmailag a legideálisabb körülmények között fejlődhetnek, mivel az iskolai és a sportbeli kötelezettségeiknek összehangoltan tehetnek eleget. A tanulók a futballkarrier építése mellett érettségi bizonyítványt kapnak.

A pallagi intézmény tanulói angol vagy német nyelvet tanulhatnak kiemelt szinten. Egyedülálló természetvédelmi környezetben tölthetik el középiskolás éveiket, ahol igen hangsúlyos a környezetvédelmi gondolkodás és nevelés, valamint a készségfejlesztő, kompetenciaalapú oktatás. A vidéki tanulók az iskola saját kollégiumában kaphatnak diákotthoni elhelyezést.

A Balásházy képzési struktúrájáról és a felvételivel kapcsolatos tudnivalókról a november 18-ai és 19-ei nyílt napokon kaphatnak az érdeklődők részletes tájékoztatást. A 9 órától kezdődő programokon a felvételi előtt álló tanulók és szüleik bepillanthatnak továbbá a tanórákba és az iskolai életbe is. A középiskolai jelentkezés határideje 2016. február 12.

A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Szakközépiskolája, Gimnáziuma és Kollégiuma részletes felvételi tájékoztatója ide kattintva megtekinthető. Az iskola címe: Debrecen-Pallag, Mezőgazdász utca 1. (Az intézmény a 13-as számú, helyi járatú autóbusszal közelíthető meg.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.