„Az erdő nekem”

Egyetem

Mit jelent számodra az erdő? Mondd el képekben! Fotópályázat indul a Debreceni Egyetem polgárai számára.

Furcsa, megmagyarázhatatlan érzés tölti el az embert, ha átölel egy fát. Sokan azt vallják, ha így teszünk, akkor az energiával tölt fel minket szeretetünkért cserébe. Bárhogy is van, nélkülük elképzelhetetlen lenne az élet. A természet erői azonban velük sem tesznek kivételt.

Erre hívja fel a figyelmet a Debreceni Egyetem Közművelődési Titkársága és a Foreign Student Medical Association közös fotópályázta. „Az erdő nekem” című pályázaton Északkelet-Magyarország és a Tiszántúl erdőségeinek természeti értékeit és az azokat sújtó viharkárokat mutathatják be saját szemszögükből az amatőr fotósok. A tárlatra április 15-ig jelentkezhetnek az intézmény hallgatói, dolgozói és az Alumni közösség tagjai a http://forestforme.auxodesign.com/enter oldalon. Pályázatonként legfeljebb 4 maximum 10 megabyte méterű képet lehet beküldeni nevezési díj nélkül.

A zsűri örömmel fogadja a képzelőerőt és kreativitást, és különösen nagyra értékeli azokat a felvételeket, amelyek nemcsak a viharkárok okozta pusztításokra, hanem erdőségeink rejtett szépségeire hívják fel a figyelmet. A legjobb képek készítőit május 16-án értékes díjakkal jutalmazzák a fotókból összeállított, a „Madarak és fák napja” alkalmából rendezett kiállításon, a Debreceni Egyetemen. További információ az „Erdő Nekem” Facebook-oldalon.

unideb.hu