Digitális mezőgazdaság

Egyetem

A Debreceni Egyetem agrárkarának 800 hallgatója kap ingyenes hozzáférést egy éven keresztül a Magyar Mezőgazdaság hetilap digitális változatához.

A hallgatók naprakész információhoz jutását segítő együttműködést kötött a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és a Magyar Mezőgazdaság Kft. A megállapodást március 2-án, hétfőn írták alá a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán.

– Az a cél, hogy a legfrissebb hazai és külföldi agrárgazdasággal kapcsolatos információk hétről hétre eljussanak a fiatalokhoz. A megállapodás értelmében a lapkiadó a Debreceni Egyetem agrárkarának 800 hallgatója részére ingyenes hozzáférést biztosít egy éven keresztül a Magyar Mezőgazdaság hetilap digitális változatához. Reményeink szerint az együttműködés hasznosan támogatja hallgatóinkat, a jövő agrárgazdálkodóit a lap által kínált magas minőségű, hiteles szakmai információval – hangsúlyozta Komlósi István dékán.

A létrejött együttműködési megállapodás az első ilyen jellegű együttműködés, amelyet hazai agrárintézménnyel kötött a lapkiadó.

– Az egyedülálló kezdeményezés illeszkedik korunk tartalomfogyasztási szokásaihoz, hiszen folyamatosan nő azok száma, akik a nyomtatott lap olvasása helyett inkább a digitális lapolvasást részesítik előnyben. A digitális lap előnyei közé sorolandó, hogy bárhol, bármikor, bármilyen eszközön: laptopon, táblagépen megtekinthető, könnyen kezelhető, valamint kulcsszavak alapján is kereshetünk a cikkek között. Ez a tendencia indokolta, hogy az idén 70 éves hetilapját és egyéb lapjait a Magyar Mezőgazdaság Kft. digitális formában is elérhetővé tegye az olvasók számára – magyarázta Hájos László, a Magyar Mezőgazdaság Kft. ügyvezető igazgatója.

unideb.hu