Fuxli, Borbárók és a többiek

Egyetem

Idén két csapat is továbbjuthat az Országos Esettanulmány Megoldó Verseny debreceni egyetemi fordulójáról.

Egy komplex vállalati esettanulmányt kellett feldolgozniuk négyfős csapatoknak a Debreceni Egyetemi Közgazdász Szakmai Műhely Egyesület (DEX-Műhely) által szervezett megmérettetésen. A harmadik alkalommal megszervezett Debreceni Egyetem Esettanulmány Megoldó Versenyre (DEEMV) négy csapat nevezett.

A feladatokat péntek reggel kapták meg a versenyzők és tíz órájuk volt arra, hogy marketing, pénzügyi és stratégiai szempontból is megtámogatott megoldási javaslatot tegyenek az megadott problémákra.Az esettanulmányról készült prezentációt szombaton mutatták be a csapatok a szakmai zsűri előtt.

A versenyt a Balogh Dóra, Csukás Róbert, Iványi Ágota és Zilahi Roland nemzetközi gazdálkodás szakos hallgatók alkotta Fuxli csapata nyerte kreatív üzleti problémamegoldó készségüknek köszönhetően. A második helyet a Debrecen Consulting Group szerezte meg, akiknél az alapos és kiemelkedő elemzői készséget, analitikus gondolkodásmódot emelte ki a szakmai zsűri, és a biztos továbbjutó első helyezett mellett őket is továbbjutásra javasolta. Tajgai Kiss László nemzetközi gazdálkodás -, valamint Besenyei Balázs, Nyári István Gergely és Szarvas Richárd gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatók. A dobogó harmadik fokára a Borbárók csapata állhatott fel, tagjai: Biró Flóra és Rocska Nikoletta nemzetközi gazdálkodás -, Szabolcsi Dóra vezetés és szervezés-, és Burai Csaba pénzügy-számvitel szakos hallgatók. A csapat előadó- és vitakészségével tűnt ki a mezőnyből.

unideb.hu