Esélyegyenlőség az agrárcampuson is

Egyetem

Érzékenyítő programok, láthatatlan kiállítás, kutyaterápiás bemutató és előadások várták a hallgatókat szerdán, a Mentálhigiénés Egyetemi Napokon.

A programsorozatot idén már 12. alkalommal rendezi meg december 1-4. között a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja. A rendezvény részeként december 3-án, a Fogyatékos Emberek Világnapján tartottak Esélyegyenlőségi Napot a Böszörményi úti campuson.

– Mi, agrárosok azt valljuk, hogy mindenkinek esélyt kell adni. Az azonban már az egyénen múlik, hogyan használja ezt ki. Mi úgy gondoljuk, hogy ha valakinek adódik egy esély, azzal élni kell – mondta el Komlósi István, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.

A rendezvényen a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Nonprofit Közhasznú Kft.(FSZK) képviselői bemutatót tartottak az infokommunikációs akadálymentesítéshez szükséges segédeszközökről, amelyeket ki is lehetett próbálni. A műhelykonferencia mellett pedig érzékenyítő programokon, kutyaterápiás bemutatón és láthatatlan kiállításon vehettek rész az érdeklődők. A cél az volt, hogy minél több hallgató ismerje fel, hogy a lelki egészség érték, és ezért mindenkinek tennie kell.

Az ENSZ 1992-ben a Fogyatékos Emberek Világnapjává nyilvánította december 3-át, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.

Bővebb információ: www.lelkiero.unideb.hu