Ezüstérmes az egyetem

Egyetem

Újra dobogós helyezést el a Debreceni Egyetem a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) pontversenyében.
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) hagyományosan az „Év Egyetemi sportolója” díjátadóján köszönti a világversenyeken aranyérmet szerző magyar hallgatókat, az egyetemi világbajnokságok és az Európai Egyetemi Játékok érmeseit, valamint a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságok intézményi pontversenyének győzteseit.

A Debreceni Egyetem (DE) a 2013/14-es tanévben 19 sportágban 54 dobogós helyezést ért el a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon. A versenyeken a cívisváros színeiben 220 hallgató vett részt, akik az egyéni megmérettetéseken 46, csapatban pedig 8 érmet szereztek. Az összesített eredmények alapján az intézmény az előkelő második helyezést érte el az egyetemek közötti viadalban, néhány ponttal lemaradva a Semmelweis Egyetemtől, de megelőzve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet. A MEFOB összesítések alapján a Debreceni Egyetem korábban már többször volt dobogós a pontversenyben.

Az egyetem részéről Nagyné Varga Katalin, a Sportközpont megbízott vezetője, Molnár Dániel, a DEHÖK kabinetfőnöke, valamint Mezei Gergő László szervtranszplantált világbajnok atléta vette át a második helyezésért járó serleget.