Eredményes hétvége a DEAC-nál

Egyetem Sport

A kosarasok mellett mindkét nagypályás labdarúgó csapat győzött a megyei másodosztályban. A férfi futsalosok egy váratlan vereségbe futottak bele.

Labdarúgás:

Őszi bajnok a DEAC II. csapata

Megyei II. osztály, észak

Nyírmártonfalva – DEAC II. 1-4 (0-2)

A közvetlen rivális, Nyírmártonfalva otthonában vizitáltak Katona László tanítványa a megye II. utolsó őszi játéknapján. Azt már a mérkőzést megelőzően tudni lehetett, hogy aki ezen az összecsapáson diadalmaskodik, az listavezetőként mehet a téli szünetre, s óriási lépést tehet a bajnoki cím megszerzése felé. Ennek szellemében léptek pályára az a DEAC labdarúgó kik végül nem is hagytak kétséget afelől, hogy melyik a jobb csapat és magabiztosan nyerték a sorsdöntő találkozót.

DEAC II: Fejér G. – Boda P. (Katona Z.), Nagy A., Demján B., Papp G., E. Hevre, Lénárt P., Rácsai II L., Párducz T., Tar G. (Rácsai I L.), Köstner T. (Szőke P.). Edző: Katona László.
Gól: Kiss G., illetve Köstner T. (3), Katona Z. Jók: mindenki. Ifi: 4-1

Katona László: Uraltuk a mérkőzést és megérdemelten nyertünk Dr. Köstner Tamás klasszikus mesterhármasával. Az első és a harmadik gólja eséllyel indult volna az ez évi Puskás-díjért! Úgy tűnik, harminchat évesen beérett!

 

Megyei II. osztály, dél

DEAC MK – Földes 6-1 (2-0)

Folytatta győzelmi szériáját a DEAC-MK csapata is ezúttal a Földes gárdáját győzték le a debreceniek. A találkozó első percétől kezdve a hazaiak akarata érvényesült, ami szerencsére gólokban is megmutatkozott, ugyanis hat gólt szerezve magabiztosan nyerték utolsó idei meccsüket a műszakis fiúk. Ennek a győzelemnek köszönhetően a negyedik pozícióból várhatja a tavaszi rajtot Pöszmet Tibor csapata, hat pontra a tabella éllovasa mögött.

DEAC MK: Szladek Sz. – Rácz N., Juhász R., Kis A., Magyari M. (Papp B.), Varga B., Varga V., Gyöngyösi M., Takács T., Kovács M., Németh N. (Nagy D.). Edző: Pöszmet Tibor.

Gól: Takács T. (3), Németh N., Varga V., Kovács M, illetve Karacs T. Jók: mindenki. Ifi: 1–5.

Pöszmet Tibor: A legmagabiztosabb játékkal a szezon utolsó mérkőzésén rukkoltunk elő. Megérdemelt győzelmet arattunk. A téli távozóknak sok sikert kívánunk a további karrierjük során. Gratulálok Földes sportszerű játékához.

 

Futsal:

Férfi NB II

Energia SC Gyöngyös – DEAC 7-2 (1-1)

Mint tudjuk, egy rangadó háromesélyes, és ez be is bizonyosodott férfi futsalosaink esetében, akik az NB II. Keleti csoportjának 10. fordulójában a negyedik helyen álló Energia SC Gyöngyös együtteséhez látogattak. A félidőben még ugyan 1-1 állt az eredményjelzőn, ám a második játékrészben csődöt mondott a debreceniek védekezése, s végül sima, 7-2-s vereséget szenvedtek. A nem várt kudarcnak köszönhetően a DEAC a tabella harmadik helyére csúszott vissza.

DEAC: Elek G. – Batári G., Kántor T., Fábri D., Kerti L. cserék: Végső Zs., (kapus), Angyalos A., Varga D., Pallai Zs., Bagi T., Juhász B., Révai Z.,  Edző: Milbik Kálmán.
Gól: Angyalos A., Pallai Zs. illetve Marosi J. (4), Csoszánszki D. (2), Nádudvari A.

 

Kosárlabda:

Mind az NB 1-es női mind az NB I/B-s férfi egyetemi csapat győzött a legutóbbi fordulóban.

Női NB1 Amatőr bajnokság, Keleti csoport 8. forduló:

Gödöllő – DEAC 47 – 84 (14-20, 11-17, 9-29, 13-18)

DEAC: Szabó Réka 5/3, Jávor Petra 12/6, Gál Annamária 14/3, Göttlinger Anna 18/6, Földvári Andrea 5. Csere: Papp Alexandra 9/3, Chvatal Tünde 4, Új Dorottya 7, Máriás Fruzsina 2, Bíró Brigitta 4, Fazekas Borbála 4.

Kovács Imre: Bár megnyertük a mérkőzést, csak annak örülhetünk, hogy megszereztük 3. győzelmünket! Nem lehet a mérkőzést úgy kezdeni, mint ahogy mi kezdtük. Dekoncentráltak voltunk támadásban és védekezésben is, mintha a fejek Debrecenben maradtak volna. Csak a második félidőben sikerült azt játszania a lányoknak, amit szeretne a szakmai stáb és ennek meg is lett az eredménye.

Férfi NB1/B, Keleti csoport 6. forduló:

Történelmi győzelmet aratott a férfi csapat a fővárosban a Honvéd Dózsa György úti Simon János arénájában. A DEAC ugyanis először nyert ebben a csarnokban az NB I B-s bajnokságban.

Honvéd-DEAC 68:74 (18:24,18:13,16:17, 16:20)

Nagy Ágoston a DEAC edzője: Belső embereink állták a sarat és becsületükre mondjuk meg, hang nélkül tűrték a sokszor néma sípot, nem adva okot arra, hogy megbüntessenek minket a játékvezetők. Le a kalappal, így kell játszani és a győztes arcot mutatni. A fegyelmezett játéknak győzelem lett az eredménye.

 

Kézilabda:

A férfi kézilabda NB II-ben idegenben játszott a legutóbbi fordulóban a DEAC. Medgyessy Sándor tanítványai szoros meccset játssza győzelemmel tértek haza a szabolcsi kirándulásukról.

 

Tiszavasvári SE-QUICK 200–Debreceni EAC 31–33

 

Az egyetemi csapat 9 forduló után, 9 ponttal a 12 csapatos bajnokság hatodik helyén áll.