Korda György

Korda György úgy érzi, járt volna neki valamilyen díj

Bulvár

Hatvanöt éves pályafutása alatt nem kapott semmilyen művészeti díjat a most 84 éves Korda György, pedig úgy véli, kijárt volna neki valami.

Az énekes épp ma, január 4-én ünnepli 84. születésnapját, melynek kapcsán vegyes érzelmek kavarognak benne. A Borsnak mondta el, hogy úgy látja, ritka, hogy valaki 84 évesen még olyan aktív legyen, mint ő, nagyon boldog és büszke, amiért ilyen óriási szeretetnek és népszerűségnek örvend, de azért van egy kis hiányérzete.

Nehéz erről beszélni, mert sokan azt hihetik, hogy panaszkodni akarok, pedig nem. Mindenkinek lehet véleménye a képességeimről, az alkotói munkásságomról, de az nekem rosszul esik, hogy a 65 éves pályafutásom alatt egyszer sem voltam az év énekese. Úgy érzem, ez egy kicsit művészileg degradáló rám nézve

– nyilatkozta Korda György, aki nem érti, miért van ez. Fáj neki, hogy semmiféle művészi díjat nem kapott az elmúlt évtizedek során.

Azt mondják, az ember saját magával szemben mindig elfogult, de úgy érzem, valami járt volna. Az jólesett, hogy Vujity Tvrtko tavaly nyilvános levet írt, hogy fölterjesszenek a Kossuth-díjra. Őszintén bevallom, hogy boldogan elfogadnám, mert úgy érzem, ez lenne a pályám megkoronázása

– mondta Korda György, aki egy díjat azért kapott: 2019-ben Budapest díszpolgárává választották, ami hatalmas megtiszteltetés volt a számára. Az emberek szeretetéért is nagyon hálás, azt kívánja, legyen még elég ideje megköszönni ezt nekik, és azt is tudja, felesége, Klárika miatt is kivételesen szerencsés ember. Ha ő nem lenne mellette, már biztosan nem énekelne és nem állna színpadra.