Széttépte Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin fotóját a Sziget ukrán fellépője a színpadon

Bulvár

Alina Pash azt ígérte, különleges fellépése lesz a Sziget Fesztiválon. Így is lett, keményen kiállt Ukrajna mellett és Oroszország ellen.

Ennek részeként az Európa Színpadon széttépett egy fotót, amelyen Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin fogott éppen kezet, a koncert előtt azt skandáltatta a több száz fős közönséggel, hogy „Shame on Russia!”, később pedig a lebombázott Mariupolról, összedőlt épületekről és sebesült gyerekekről jelentek meg képsorok a kivetítőn – írja a Telex.

Ezután ukránok videóüzeneteit is levetítette a fesztiválon, köztük a 37 éves Tanyáét is, aki többször is megfordult már a Szigeten, most azonban ahelyett, hogy a nagyszínpad előtt táncolna, katonai egyenruhát keres a gyerekei számára. Az édesanya Orbán Viktorról is elmondta a véleményét.

Nap mint nap látom azokat a híreket, amelyekben Orbán Putyint és bűnözői rezsimjét támogatja. Ezt a háborút mi, ukránok biztosan megnyerjük, ti pedig, magyarok, úgy vonulhattok be a történelembe, mint az egyetlen európai ország, amely támogatja a gonoszt, támogatja Putyint és a bűnöző oroszokat

– üzente a Sziget Fesztiválon résztvevőknek az édesanya.

Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője korábban azt mondta, a fesztiválon oroszok és ukránok is felléphetnek majd, de természetesen a Sziget kiáll a béke mellett, elítéli az oroszok agresszióját és segíti az ukránokat.

Alina Pash ukrán rapper viszont nem így érzi, cinizmusnak nevezte, hogy legitimálták a Szigeten az orosz előadókat is. Még az is megfordult a fejében, hogy lemondja fellépését, de végül úgy érezte, azzal többet ártana Ukrajnának, mivel hiányozna az ukránok hangja a fesztiválról, miközben az oroszok pedig jelen lennének.

Fotó: Facebook/alina.pash.ua