Új képzések és rengeteg lehetőség várja Debrecenben a bölcsészhallgatókat

Egyetem
Új és megújuló képzésekkel, tehetséggondozási programmal, külföldi nyelvtanulási lehetőségekkel és pezsgő hallgatói élettel várja a következő tanévben a leendő elsőéveseket a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara.

Több mint 100 éves hagyományokat ápol az egyetem Bölcsészettudományi Kara (BTK), amely az intézmény 1912-es alapítása óta folyamatosan működik.

– A tradicionális értékek őrzése mellett fontos számunkra a megújulás, és ennek szellemében igyekszünk bővíteni évről-évre képzési kínálatunkat a gyakorlatorientáltság jegyében és a munkaerőpiac igényeihez alkalmazkodva – mondta az unideb.hu portálnak Forisek Péter.

A kar oktatási dékánhelyettese az idei felvételi szezon újdonságaiból kiemelte, hogy a 2018/19-es tanévtől 12-re emelkedett az osztatlan tanárképzési szakok száma, melyek között már az olasz nyelv is elérhető. Az alapképzési szakok közül másodszor indul a közösségszervezés, az ezen szerzett végzettség alapfeltétele annak, ha valaki a diplomaszerzést követően közművelődési intézményben szeretne elhelyezkedni.

Forisek Péter kiemelte: a BTK-ra, amely fontos érettségi tárgyakat – magyar, történelem, idegen nyelv – oktató leendő pedagógusokat is képez, kizárólag emelt szintű érettségi birtokában lehet felvételt nyerni.

A kar anyagi forrással is támogatja kiemelkedően teljesítő diákjait, akik – tanulmányi eredményüktől függően – több ösztöndíj-lehetőség közül választhatnak.

A nyelvismeret bővítéséhez 83 országgal kialakított Erasmus-kapcsolat áll rendelkezésre, de választható akár amerikai, kanadai, sőt, még kínai tanulmányi lehetőség is.

– Nyelvészeti képzéseink egyébként a világ legjobb 200-as mezőnyében szerepelnek a ranglistákon, ahol az angol oktatásunk önállóan is kivívta ezt a rangos helyet – tette hozzá a dékánhelyettes.

Természetesen a tanulási lehetőségeken kívül a kar gondot fordít a tehetséggondozásra is, ehhez két szakkollégium és négy doktori iskola kínálatából választhatnak a hallgatók.

unideb.hu