A legfontosabb tudnivalók a műszempilla építéséről és viseléséről

Wellness

Amikor valaki műszempilla viselésére adja a fejét, akkor az első és legfontosabb, hogy olyan szakembert keressen, aki minden fontos dologról felvilágosítja. Ilyenek lehetnek az esetleges kockázati tényezők, az ápolás lépései és a tiltólistás dolgok is.

Az első lépések

Ha megtaláltuk azt az embert, akire bátran rábízzuk a műszempilla építését, akkor első lépésként mindenképp egy személyes konzultáció kell, hogy következzen, hiszen ez egy nagyobb volumenű, bizalmi kérdés. Ennek során tisztázni kell, hogy mit is várunk az építéstől, azaz dúsításra vagy épp hoszabbításra van-e szükségünk. Valamint az sem mindegy, hogy az első próbálkozás lesz-e vagy a sokadik műszempilla. 

Amennyiben az első, akkor sokkal részletesebb tájékoztatásra van szükség, mintha gyakorlott vendégek lennénk. Ennek következtében meg kell tudnunk azokat az eljárásokat, amik a kezelés során történnek, tehát hogy mikor milyen lépések fognak következni, valamint az sem mindegy, hogy milyen anyagokat fog használni az építő.

Természetesen ehhez hozzátartozik az is, hogy ismernünk kell a ragasztó összetételét, esetleges irritatív hatásait a szemünkre nézve. Ez azért fontos, mert mindenki máshogy reagál ezekre a készítményekre, azaz van néhány tünet, amikre figyelni kell. Ha esetleg otthon tapasztalunk könnyezést, csipásodást, szúró érzést, akkor a legjobb, ha mielőbb felkeressük azt, aki készítette, hogy segítsen orvosolni a problémát. 

Beleegyező nyilatkozat

A legtöbb esetben egy ilyen eljárás előtt egy beleegyező nyilatkozatot kell kitöltenünk, amiben kijelentjük, hogy minden tájékoztatást megkaptunk és a kockázatok ellenére is vállaljuk az építést. Persze az is benne van, hogy mit kell tennünk az esetleges irritáció esetén, valamint az ápolás kérdései is megtalálhatóak a dokumentumban. 

Az épített szempilla ápolása sem megy magától, és fokozott figyelmet igényel. Ez azt jelenti, hogy reggel és este egyaránt fésülni kell, hogy ne tapadjanak össze a szálak. Emellett nem szabad a párnába fúrnunk a fejünket, és tépkedni sem szabad a pillákat. Ezenfelül azt is meg kell említeni, hogy a szempillaspirál használata egyenesen tilos az épített műszempilla megléte alatt, mivel nem lehet elég alaposan kitisztítani a felvitt festéket a szálak közül. 

Az is teljesen normális reakció, hogy 3-5 hét után az épített pillákkal az eredeti szempillák egy része is kihullik. Ez azért fontos, mert ígyis-úgyis távoznak a szempillák a napok során, de ebben az esetben legtöbbször egyben történik, ami sokak számára ijesztő jelenség lehet. Nem szabad megijedni, mivel rövid időn belül pótolja a szervezet. 

Tehát ezeket érdemes átgondolni, mielőtt úgy döntünk, hogy épített műszempillát szeretnénk, és ha minden elfogadható, akkor már kérhetjük is az időpontot!