egy puma tartja rettegésben a Hollywood-hegy lakóit

Világ

A P-22-es regisztrációs számmal bíró puma (hegyi oroszlán) nem először okoz gondot a metropolisz hegyvidéki részén. Nemrég egy kutyáját sétáltató emberre, illetve annak kutyájára támadott rá.

Hegyi oroszlán támadott meg egy 7 éves kisfiút Los Angeles egyik túraútvonalán

Éppen a garázsába parkolt be tegnap este a Hollywood-hegyen élő férfi, aki a kocsijából kiszállva arra lett figyelmes, hogy a kutyája valamit nagyon figyel a sötétben. A bokrok közül ekkor előugrott egy hegyi oroszlán, de az eset szerencsés véget ért. A férfi még időben vissza tudott menekülni a házikedvencével együtt a záródó garázsba, így sértetlenül megúszták az esetet.

A biztonsági kamerák felvételei szerint az oroszlán már egy ideje a ház körül ólálkodott az előkertben fel alá járkált majd elrejtőzött a közeli bokrokban.

A hatóságnak sikerült beazonosítani a vadállatot amely egyedi mikrochippel rendelkezik, így megállapították, hogy ugyanarról az oroszlánról van szó, amely már korábban emberek, illetve kisállatok közelébe merészkedett.

A hegyi oroszlán az eset után visszahúzódott az erdőbe és a chip nyomkeresője szerint visszament eredeti vadászterületére a Griffith Parkba.

Az elmúlt időben megszaporodtak Los Angeles területén a hegyi oroszlánokkal kapcsolatos incidensek.

– Vida Virág –

Kezdőkép: illusztráció.