Miért szeretik annyira az emberek a pókert?

Világ

Mert a póker által nyújtott élmény kimeríthetetlen.

Csinálhatjuk kicsiben, nagyban, röviden, hosszan, nyilvánosan, titokban, ingyen vagy fizetősen, profin vagy amatőr módjára, egy vagy több partnerrel.  A mai modern és felgyorsult világban már nem csak a kiváltságosoké a lehetőség, hogy kipróbálják az online poker világát, legalábbis ami a virtuális játszmákat illeti.

Számtalan nagy, világméretű profi pókeres oldal várja, hogy néhány kattintással regisztráljunk az oldalukra, ahol aztán tengernyi lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy a szabadidőnket az ő portáljukon, hasznosítsuk. Igen, hasznosítsuk, mert ezeken az oldalakon, nem csak virtuális pénzben pörgethetjük a paklit, hanem bizony lehetőségünk van valódi pénzben is leülni a pókerasztalok mellé, hogy aztán megmutassuk akár egy másik kontinensen élő brigádnak is, hogy a magyarok ebben a kártyajátékban is verhetetlenek. Persze ahhoz, hogy valódi készpénz nyerhessünk, szükségünk van egy is alaptőke beinvesztálására, ergo egy minimális összeg befizetésére a saját bankszámlánkról, de utána mennyivel izgalmasabb lesz úgy maga a póker!

Az óvatosabbak persze játszhatnak simán csak kreditben is! Ennek is megvan a maga izgalma, főleg, ha magát a pókert szeretjük, és nem csak a nyereségvágy hajt minket. Órákat el lehet tölteni így is nullákból és egyesekből felépített póker asztalnál, várva egy-egy szerencsés leosztásra, vagy megmutatva ellenfeleinknek, hogy rosszabb lapjárással is képesek vagyunk elvinni az asztal közepén tornyosuló téteket. Ez a fajta játék egyébként főleg a kezdőknek ajánlott, egy klassz, és néha szükségszerű bevezetés a póker rejtelmeibe, hogy a tanulópénzt ne a bankszámlánkról kelljen kicsengetnünk.

A legnépszerűbb póker változat a Texas Holdem. Sok ember persze megelégszik ezzel, és már annak is örül, ha a virtuális kreditjei szépen gyarapodnak a póker-profilján, de azért valljuk be, ez mégsem ugyanaz, mint amikor valódi pénzben játszunk. És nem azért, mert ebben az esetben nem tudunk örülni egy-egy magas párnak, vagy színsornak, vagy nem ugyanakkor élvezet egy-egy győztes kör után pár szavas kommentben odacsípni az ellenfeleinknek, hanem mert hiányzik belőle az igazi bukás íze,  amikor valóban zsebre játszunk, még ha csak virtuálisan is. De a póker már csak ilyen: aki nem mer, az nem is nyer. (x)