Lemondott amerikai filmakadémiai tagságáról Will Smith

Világ

A színész közleményt adott ki: az Oscar-gálán történtek miatt lemondott amerikai filmakadémiai tagságáról.

Ez az a közel tízezer tagú szervezet, amely az Oscarokról is szavaz, a legfontosabb amerikai filmes intézmény, és amely jó eséllyel maga is felfüggesztette vagy megszüntette volna Smith tagságát – írja a 24.hu.

Will Smith azok után döntött így, hogy a 94. Oscar-díjátadón megütötte a felesége kopaszságával tréfálkozó Chris Rockot. Fegyelmi eljárás is indult ellene botrányos viselkedése miatt, hiába kért elnézést a viselkedéséért.

Visszaéltem az akadémia bizalmával, és megfosztottam más jelölteket és díjazottakat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek és megünnepeljék őket rendkívüli munkájukért. Megszakad a szívem. Szeretném, ha visszakerülne a figyelem azokra, akik teljesítményükkel ezt kiérdemelték, és hogy az Akadémia visszatérhessen a munkához, amit a filmes kreativitás és művészet támogatása terén végez. Ezért lemondok akadémiai tagságomról, és elfogadom az elnöki tanács ítéletét az esettel kapcsolatban

– olvasható Will Smith közleményben, melyben a színész sokkolónak és megbocsáthatatlannak nevezte tettét. Az akadémia elfogadta Smith lemondását és folytatják a fegyelmi eljárást.