A Jelenések könyve utáni online szeminárium a mennyek országáról szóló példabeszédek magyarázatáról

Világ

Január 3-tól a Shincheonji Jézus Egyház online szemináriumot tart a Mennyek Országa Titkairól Szóló Példázatokról és Azok Valóságáról.

A Jelenések könyve szeminárium pozitív visszhangja után az egész világon elérhető lesz közvetítésre.

Az új év január 3-ától kezdődően a Shincheonji Jézus Egyháza, a Tanúságtétel Temploma (rövidítve: Shincheonji Jézus Egyháza, vezetője Manhee Lee elnök) újabb online szemináriumot indít a mennyország titkairól szóló példázatokról és azok valóságáról. Ez a szeminárium elmagyarázza a mennyek országa példázatainak valódi jelentését, amelyek a példázatokban rejtve voltak(Mt 13:34-35), de a Jelenések könyvének beteljesedésekor világossá válnak a Biblia Újszövetségében leírtak szerint (János 16:25).

A Shincheonji Jézus Egyház összesen 24 online előadást tart január 3-tól március 28-ig, hetente kétszer, minden hétfőn és csütörtökön 10:00 órakor.

Az előadásokat a Shincheonji Sion Keresztény Missziós Központ oktatói fogják tartani, és 24 különböző nyelven lesznek megtekinthetők a hivatalos Shincheonji Youtube csatornán (https://www.youtube.com/user/ShincheonjiChurch).

Az első előadást, amelyre január 3-án kerül sor, Manhee Lee elnök tartja.

A 24 előadás közül a szeminárium néhány fő témája a következő: A kétféle szellem, A Biblia általános ismerete, Jelképes mag, mező, fa és madár, Jelképes étel és élesztő, Jelképes tál, mérleg és rúd, Jelképes tűz, füstölő és edény, Jelképes fény, lámpa és vak, süket és nászruha, Jelképes kincs és gazdagság, Jelképes kőszikla, bálvány.

A mennyek országáról szóló példabeszédek titkainak és valódi jelentésének magyarázata a Sion Keresztény Missziós Központ, a Bibliát oktató oktatási központ bevezető szintű kurzusa. A mennyek országának példázatokban leírt valódi jelentése csak a Biblián keresztül magyarázható meg, és a Sion Keresztény Missziós Központ Bevezető szintjét elvégzett hallgatók azt mondják: “[Ez] a legnagyobb Ige, amelyet csak azért lehet tanítani, mert Isten kinyilatkoztatta”. Sokan arra számítanak, hogy a kinyilatkoztatott Ige valósága a Shincheonji Jézus Egyházban most minden eddiginél világosabbá válik ezen a szemináriumon keresztül.

A Jelenések szeminárium óta a világ minden tájáról érkeznek a kérések, hogy tanítsuk őket a Bibliára, és a Shincheonji Jézus Egyháza több mint 1200 lelkésszel kötött egyetértési megállapodást arról, hogy ilyen oktatást nyújtson a lelkipásztoroknak és gyülekezeteiknek. A közelgő szemináriumon várhatóan még több lelkipásztor vesz részt. A Kinyilatkoztatás szemináriumhoz csatlakozott lelkipásztorok többsége kifejezte, hogy hajlandó csatlakozni a hamarosan következő Bevezető szintű tanfolyamhoz.

A Shincheonji Jézus Egyháza kijelentette: “A mennyek országának titkai a Bibliában példázatokba vannak rejtve, ezért hiba lenne a szellemi jelentéseket szó szerint értelmezni”, és hangsúlyozta: “Jézus első eljövetelekor beteljesítette az Ószövetségben található próféciát, amely így szól: “Példázatokban nyitom meg a számat, rejtett dolgokat mondok ki, régtől fogva való dolgokat” (Zsoltárok 78:2). Jézus azt is megjövendölte, hogy amikor eljön az idő, akkor már nem példázatokban és képletes nyelvezetben lesz az ígérete, hanem azok valódi értelme és valósága lesz nyilvánvaló (János 16,25). Ez az, ami ma beteljesedett. Az emberek ezt a szemináriumon keresztül fogják tudni ellenőrizni.” (x)