Így ölette meg a bátyját Kim Dzsongun

Világ

Mindössze 45 éves volt Kim Dzsongnam, a mai Észak-Koreai Népköztársaság diktátora bátyja, amikor a diktátor megölette őt még 2017-ben.

Kim Dzsongun azért végeztette ki testvérét, mert az a CIA-vel kezdett el együtt dolgozni. A hivatalos információ szerint két észak-koreai  ügynöknő ölte meg a diktátor bátyját, egy új dokumentumfilm alapján azonban úgy tűnik, ártatlan lányokkal végeztették el a gyilkosságot.

A két fiatal nőt egy magát producernek valló férfi kereste fel, hogy rejtett kamerás csínytevéseket rögzítenek, ami kereskedelmi tévécsatornán fut majd, bő pénz jár érte, van-e kedvük szerepelni. Különböző nyilvános helyszíneken vadidegenekhez kellett odaszaladniuk, hogy fogkrémet és babaolajat kenjenek áldozatuk arcába és szemébe, aztán elszaladjanak. Több tucat ilyen felvétel készült, amiért meg is kapták a pénzüket, de aztán jött a feketeleves.

A maláj repülőtér volt a következő helyszín, ahol egy világoskék zakót viselő, kövérkés férfit jelölték ki újabb célpontként. A producer a lányoknak azt mondta, ha ügyesen teljesítik a feladatot, bónuszt kapnak. Ők tehát újra megkenték a kezüket, szaladtak… csakhogy ezúttal nem babaolaj vagy fogkrém volt az ujjaikon, hanem VX idegméreg, a világ leghalálosabb mérge, amely adott dózisban testnyílásba kerülve percek alatt halált okoz. A földre rogyó férfit hiába szállították az elsősegély helyre, már nem tudtam segíteni rajta, néhány perc szenvedés után meghalt. A két lány állításuk szerint akkor hallott először Kim Dzsongunról, amikor letartóztatták őket – írja a nuus.hu.

A Kim Dzsongnam-et kivégző lányokat először halálbüntetésre akarták ítélni, de végül másfél és két év kegyelmet kaptak, mert mindenki számára nyilvánvaló volt, hogy pusztán gyilkos eszköznek használta őket Kim Dzsongun diktátor.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük