A tanulás és az önfejlesztés éve jön a kínai horoszkóp szerint. Milyen új ismeretek elsajátításában segíthet a 2021-es Bivaly éve?

Világ

Lassú, nyugodt, makacs és kitartó. Ezekkel a szavakkal jellemzik a kínai horoszkóp téli napforduló szülöttét, a Bivalyt. A Bivalynak semmi sem állhatja az útját, ezért is tisztelik az ember segítőtársaként a kezdetek óta, keményen dolgozik és hódít, rendületlenül halad előre. Európában február 11-én kezdődik a Bivaly éve a kínai horoszkóp szerint. Ha már egy ideje tervezed, hogy belevágj új tanulmányokba, hogy elsajátíts új ismereteket, ne halaszd tovább! A munka és tanulás jegyének, a Bivaly évének az energiái a segítségedre lesznek. Összeszedtük, hogy mely területeken érheted el a legnagyobb sikereket.

Hogyan mondják kínaiul

Egykor Ázsia latinjának, ma már inkább Ázsia angoljának nevezik a kínait, amely nyelvvel kapcsolatban a világ legtöbb tudósa egyetért: a világon az egyik legnehezebb. De amellett, hogy komplikált rendkívül hasznos is, a kínai nyelvet, illetve különféle változatait 1,3 milliárd ember beszéli anyanyelvi szinten. Ezzel a legnagyobb beszélőközösségű nyelv a világon. Nagy elhatározás és még nagyobb kitartás kell hozzá, hogy belevágjunk, és ami még fontosabb, hogy ne adjuk fel útközben a tanulását. De ha valamikor, akkor a Bivaly évében megtérülnek a bátor tettek! 2021 éppen alkalmas arra, hogy elkezdjünk egy olyan összetett, de hasznos tudás megszerzését, mint a kínai. A Konficiusz Intézet honlapján több online tanfolyam közül választhatunk, és számos érdekes cikket találhatunk a kínai kultúráról is.

Maratoni távok

A futáshoz nem kell sok kellék, éppen elég egy jó futócipő, és már indulhatunk is! Egyszerűnek tűnik, de mégsem az, elég csak bele gondolnunk, hányan vannak, akik elkezdték, de aztán mégsem folytatták az edzéseket. Ugyanis nem csak elhatározás, hanem következetesség is kell, hogy a futás beépüljön a mindennapi rutinunkba. Először is célszerű egy reálisan átgondolt futási terv kiválasztása, és annak az időjárástól vagy egyéb elfoglaltságainktól független betartása. Ha sokszor láttuk lelki szemeink előtt, hogy egyszer bizony mi is lefutunk egy hosszabb távot, és azok között leszünk, akik büszkén átszakítják a célszalagot, 2021 a mi évünk lehet! Elkötelezettség, állhatatosság, módszeresség. Ismerős? Igen, a Bivaly éve éppen ezekben segít.

Mutasd a lapjaidat

A bivaly a stratégia és az ügyesség szimbóluma is a kínai horoszkópban. Ezek az egyik legfontosabb elemei a pókernek is. Az ellenfél játékának a megfigyelése és a nálunk lévő lapok esélyének felmérése higgadtságot követel a játékosoktól. A Bivaly éve kitartást ígér, és minél kitartóbbak vagyunk, annál több játékstratégiát tudunk felismerni és alkalmazni. Az online kaszinók számos útmutatóval, oktatási anyaggal segítenek, hogy elsajátítsuk ennek a bivalyos játéknak, az online poker a fortélyait. Eközben lehetőséget nyújtanak a gyakorlásra otthoni, nyugodt környezetben, amely nyugalomra kifejezetten szükségünk lesz a Bivaly évében.

Sakkmatt

És ha már a stratégiánál tartunk, hogyan hagyhatnánk ki a szellemi sportok királyát vagy királynőjét: a sakkot! Bár a Netflixen futó Vezércsel című sorozat nyomán talán most népszerűbb mint valaha, hazánkban sosem kellett bemutatni a csavaros taktikák játékát. Ha a szabályokat talán nem is ismeri mindenki, az egyik legnagyobb élő sakkozót, az Európai Sakk Legenda díjas Polgár Juditot biztosan.  A sakk az egyik legkomplexebb, rengeteg tanulás, és még több gyakorlás vezethet el a sikerhez. Az Internet adta lehetőségek sokat segíthet a játékban, legyen szó akár egy programmal vagy valós ellenféllel való összecsapásban. Bár van aki úgy tartja, egy élet sem elég, hogy tökéletes legyen a sakk tudásunk, egy év alatt rengeteget fejlődhetünk.

Ehhez azonban, miként a nyelvtanuláshoz, egy új sport vagy egy fortélyos játék elsajátításához szükségünk lesz a makacsságunkra. Vegyük a fejünkbe lebeszélhetetlenül, hogy márpedig akkor is, 2022-re mesterei leszünk egy rég dédelgetett álmunknak. Konok bivalyokként az év folyamán sok sikerre számíthatunk.