Összehangolják törekvéseiket a világ legfejlettebb országait összefogó G7-csoport tagjai

Világ
Koronavírus

Összehangolja az új típusú koronavírus okozta járvány megfékezését és a vírus hatására kialakuló betegség legyőzését szolgáló erőfeszítéseket a világ hét legfejlettebb ipari országa, a G7-csoport – jelentette be hétfőn Berlinben a német szövetségi egészségügyi miniszter.

A új vírus révén keletkezett helyzetet csak nemzetközi és európai szinten összehangolva lehet megfelelően kezelni – emelte ki Jens Spahn az Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Japán, Kanada, Németország és Olaszország alkotta informális csoport egészségügyi minisztereinek telefonkonferenciája után.

A G7 csoport tagjai a lehető legnagyobb mértékben összehangolják az utazásra vonatkozó előírásaikat és óvintézkedéseiket, a koronavírussal kapcsolatos tudományos kutatómunkát és az együttműködést Kínával, az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és az Európai Unióval – mondta a miniszter német hírportálokon ismertetett közleménye szerint.

Hozzátette, hogy kedden további megbeszéléseket folytat majd brit és francia kollégájával.
A tüdőgyulladást okozó új koronavírus decemberben jelent meg Vuhanban. A közép-kínai városból elindult járvány 23 országot ért el. A vírus több mint 17 300 embert fertőzött meg, a túlnyomó többséget Kínában. Az ázsiai országon kívül csupán 151 fertőzést jelentettek az egészségügyi hatóságok. A halálos áldozatok száma 360 felett van, Kínán kívül egyetlen haláleset történt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.