Templomoknál és szállodákban robbantottak Srí Lankán, sok a halott és a sérült

Világ

Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán.

A helyi rendőrség adatai szerint több mint százan meghaltak, a sérültek száma pedig eléri a 400-at. A robbantásokat a fővárosban, Colombóban, illetve annak környékén lévő szállodáknál, templomoknál követték el, a hotelek között belvárosi ötcsillagosok is vannak. A templomokban épp misét tartottak.

A fővárosi Szent Antal templom mellett a 30 kilométerrel északra lévő Negombo város Katuvapitijai Szent Sebestyén-templomát, valamint a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola város templomát érte támadás.

A magyar külügy reakciója

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a leghatározottabban elítéli a keresztény közösséget sújtó, Srí Lanka-i aljas támadásokat – közölte a KKM vasárnap az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a tárca megdöbbenéssel értesült a húsvétvasárnapi merényletekről, az iszonyú támadásokat a leghatározottabban elítéli.

Több robbanás szándékosan a húsvétot templomban ünneplő keresztény közösséget célozta, ami elmondhatatlanul aljas cselekedet – tette hozzá a minisztérium.

A KKM kapcsolatban van a hatóságokkal, jelenleg nincs információ arról, hogy magyar érintettje lenne a támadásoknak.

“Legmélyebb együttérzésünkről biztosítjuk az áldozatok családjait és a sérülteket” – áll a KKM közleményében.
Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán. Az eddigi információk szerint több mint százötven ember meghalt, több mint négyszázan pedig megsebesültek.