Az Európai Bizottság és az uniós fogyasztóvédelmi hatóságok közzéteszik a Volkswagennel folytatott párbeszéd értékelését

Világ

Az Európai Bizottság és a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok ma nyilvánosságra hozták, milyen következtetésekre jutottak azzal kapcsolatban, hogy a Volkswagen-csoport a dízelbotrányt követően 8,5 millió gépjárművet visszahívott az EU-ban.

A Bizottság és a fogyasztóvédelmi hatóságok üdvözlik a VW-csoport bizalomépítő erőfeszítéseit és a fogyasztók tájékoztatása terén elért előrelépést. A megjavított autók aránya már közel jár a 80%-hoz, és a csoport kötelezettséget vállalt arra, hogy folytatja az ingyenes szoftverfrissítéseket, és 2020 végéig fenntartja a frissítéseket követően felmerülő problémák megoldására vonatkozó de facto garanciát. A Bizottság és a fogyasztóvédelmi hatóságok azonban sajnálattal értesültek arról, hogy a vállalat nem biztosít teljes körű és egyértelmű garanciát arra vonatkozóan, hogy a frissítés nem befolyásolja a gépjárművek teljesítményét, és megtagadta, hogy egyszerűsítse a bizalomépítő intézkedések igénybevételére vonatkozó feltételeket.