Elvitte, otthagyta

Uncategorized

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatot annak a szentkirályszabadjai lakosnak az ügyében, aki ellen jármű önkényes elvétele miatt folyt nyomozás.

Egy veszprémi lakos értesítette a rendőrséget 2019. október 29-én reggel, hogy előző éjszaka ismeretlen tettes egy belvárosi étterem parkolójából a benne hagyott indítókulccsal elvitte a több százezer forint értékű furgonját. Ugyanezen a napon a délelőtti órákban érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy Zirc külterületén egy árokba hajtott személygépkocsit találtak. Az intézkedő rendőrök megállapították, hogy a jármű azonos a nem sokkal korábban Veszprémből elvitt furgonnal. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 29 éves szentkirályszabadjai lakost. Az elkövetőt 2019. november 21-én a Bács-Kiskun megyei Öregcsertő községben elfogták, majd előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését és elmondta, hogy az engedély nélkül elhozott járművel Zirc külterületén meg akart fordulni, melynek során beletolatott az árokba, ahonnan már nem tudott kijönni, ezért gyalog ment tovább. Ellene jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Veszprémi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.