Nordic walking találkozó és verseny Debrecenben

Sport

Harmadik alkalommal szervezi meg a Debreceni Nordic Walking Sportegyesület országos versenyét. A május 4-i eseményen várhatóan mintegy 180 nordicos méri össze tudását a Nagyerdőn. A megmérettetésre az ország minden pontjáról érkeznek versenyzők.

Az erdőt, mint részint nyugtató közeget alapul használó sport, mintegy 600 izmot mozgat meg, és 25 technikája van. Mindezekkel az érdeklődők is megismerkedhetnek a versenyen, ugyanis számos ehhez kapcsolódó kísérőrendezvényt is szerveznek.

A versenyzők 6 női és 4 férfi kategóriában 5, 10 és 20 km-es távon nevezhetnek még a verseny napján, a helyszínen reggel 8 és 10 óra között.

A verseny 11 órakor kezdődik a Nagyerdei Stadion D3, D4 kapujával szemközti területen. Az eredményhirdetés 15:30-tól várható, a versenyzők eredményeit korcsoportonként és nemenként elkülönítve értékelik minden versenytáv esetén.

Újdonság, hogy idén versenyen kívül is lehet teljesíteni a távokat.

A kísérőprogramok között szerepel vezetett természetismereti séta Váradi Zoltánnal, a debreceni Természettár vezetőjével, ki lehet próbálni a zenés Nordic Walkingot, egész nap lehetőség lesz sportcipők tesztelésére, valamint a mentősök elsősegélynyújtási alapismereteket adnak át az érdeklődőknek.

További részletek itt