Nyíregyháza Spartacus FC - Ferencvárosi TC

Magyar Kupa-elődöntő: majdnem csodát tett a Szpari a Ferencváros ellen Balmazújvárosban

Sport

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

A Puskás Arénában május 15-én sorra kerülő döntőben – akárcsak két éve – a Paks lesz az ellenfele, amely kedden ugyancsak 2-1-re győzte le hazai pályán a Kisvárdát.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:

Nyíregyháza Spartacus FC-Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)

Balmazújváros, Városi Stadion, v.: Bogár
gólszerzők: Kovácsréti (68.), illetve Cissé (85.), Szevikjan (89.)
sárga lap: Alaxai (57.), illetve Marquinhos (43.), Abu Fani (64.), Varga B. (79.), Szevikjan (90.)

Nyíregyháza Spartacus FC:
Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas, Kesztyűs (Sigér Á., 77.), Nagy D. (Temesvári, 91.), Nagy B. – Kovácsréti, Beke, Gresó (Novák, 74.)

Ferencvárosi TC:
Varga Á. – Botka (Loncar, a szünetben), Abena, Cissé, Civic (Ramirez, 80.) – Maiga (Szevikjan, 74.), Abu Fani – Traoré (Kodro, 74.), Zachariassen (Makreckis, 16.), Marquinhos – Varga B.

Saját stadionjának újjáépítése miatt a Nyíregyháza a Ferencvárost is Balmazújvárosban fogadta, ahol a közönség végig szurkolva jó hangulatot teremtett.

A várakozásnak megfelelően a fővárosi csapat lépett fel kezdeményezőbben, de a hazai együttes is szervezetten futballozott. A vendégek már a negyed óra elteltével cserére kényszerültek, egy középre passzolásnál megsérült Zachariassen, és nem tudta folytatni a játékot. A hazaiak, akik időnként letámadták ellenfelüket, több alkalommal komoly helyzetet tudtak kialakítani egy-egy labdaszerzés után. Többet birtokolta a labdát az FTC, de a nagyobb lehetőségek a Nyíregyháza előtt adódtak. Szabálytalanságok, sérülések miatt sokat állt a játék az első félidőben.

Magyar Kupa - Nyíregyháza Spartacus FC - Ferencvárosi TC
Beke Péter, a Nyíregyháza (b) és Myenty Abena, a Ferencváros játékosa a labdarúgó MOL Magyar Kupa elődöntőjében játszott Nyíregyháza Spartacus FC – Ferencvárosi TC mérkőzésen a Balmazújvárosi Városi Stadionban 2024. április 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A szünet után is gyorsan alakított ki helyzetet a Nyíregyháza, de a legnagyobb lehetőség a Ferencváros előtt adódott: egy beadásnál Alaxai megfogta, visszatartotta Varga Barnabást, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Mivel ezen a pályán nincs kiépítve a VAR-rendszer, a válogatott támadó oda is állhatott a labda mögé, félmagasan lőtt jobbra, Fejér Béla azonban látványos vetődéssel védett.

Jól teljesített a másik kapus is, Varga Ádámnak sok dolga akadt, többször bravúrral mentett, a 68. percben azonban, Kovácsréti Márk lövésénél már nem tudta megakadályozni a gólt. A hazai vezetés után cserék jöttek a Ferencvárosnál, és a vendégcsapat nagy tempót diktálva próbált meg egyenlíteni, ami a hajrában össze is jött neki a remek testcsel után pontosan lövő Cissé jóvoltából. Pár perccel később pedig a fordítás is megvolt, Szevikjan tekert védhetetlenül a hazai kapu jobb oldalába.

A Nyíregyháza, amely először szerepelhetett kupaelődöntőben, a mérkőzés nagy részében szervezetten és veszélyesen futballozott, megnehezítette a Ferencváros dolgát, amely azonban – a kihagyott büntető ellenére – kicsikarta a győzelmet.

Kedden játszották:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-1 (1-1)