Sima győzelem a Fehérvár ellen – kimászott a gödörből a Loki

Sport

Jót tett a válogatott szünet a vasárnapi, Fehérvár elleni mérkőzést megelőzően négymeccses nyeretlenségi sorozatban botladozó DVSC-nek.

A Loki Domingues (2) és Bárány góljaival 3-1-re verte vidéki riválisát.

OTP Bank Liga, 10. forduló.

DVSC-Fehérvár FC 3-1 (2-0).

Nagyerdei Stadion, 5870 néző. Vezette: Berke B.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Romanchuk, Ferenczi – Ojediran, Loncar (Mojzis, 85.) – Szécsi (Bévárdi, 60.), Dzsudzsák (Bódi, 85.), Domingues (Vajda, 76.) – Bárány (Majdevac, 76.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Fehérvár: Tóth B. – Bese (Kastrati, 67.), Csongvai, Serafimov, Gergényi – Flores, Katona M. (Christensen, 78.), Kalmár, Schön – Szabó L. (Karamoko, 80.), Kodro. Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

Gól: Bárány (6.), Domingues (33., 71.), illetve Szabó L. (46.).

Sárga lap: Ojediran (35.), illetve Szabó L. (14.), Serafimov (56.), Karamoko (90.).

Kiegyenlített küzdelmet hozott az első félidő, ám támadásban sokkal pontosabbak és veszélyesebbek is voltak a hazaiak, akik már a hetedik percben előnybe kerültek. Bárány Donát gólját ugyan les miatt először nem adta meg a játékvezető, de a videóbírós ellenőrzés után felülbírálta saját döntését.

A hátrányba kerülő Fehérvár próbált futballozni és küzdeni az egyenlítésért, ám sok volt a pontatlanság a játékában, miközben a DVSC – a fehérvári kapus rossz kirúgása után – a 33. percben újfent gólt szerzett, így megduplázta előnyét. Az összkép alapján megérdemelten vonulhatott megnyugtató előnnyel a szünetre a házigazda, a vendégek részéről pedig láthatóan és érezhetően többre volt szükség a folytatásban.

Fordulás után ennek megfelelően más felfogásban jött ki az öltözőből a Fehérvár, amely egy perc után szépített is. A vendéglátó ugyanakkor azonnal reagált, ismét magához ragadta a kezdeményezést, és ha nem is szegezte kapujának a riválist, sokkal több veszélyes akciót vezetett. Az egyik ilyen támadásnak a végén Domingues az addigi gólpassza és gólja mellett megint eredményes volt, ezzel visszaállította a kétgólos különbséget. A folytatásban adódtak ugyan helyzetek, de gól már nem esett, a DVSC pedig megérdemelten tartotta otthon a három pontot.