Atlétikai kiállítás az Etele Plázában

Sport

Az atlétika szupersztárjainak és az atlétikai sport történetének ereklyéiből nyílt kiállítás az Etele Plázában. A gyűjtemény ingyenesen megtekinthető, sőt, aki végignézi a teljes anyagot, az sorsjegyet kap, amellyel akár két személyes utat is nyerhet a jövő évi skóciai világbajnokságra.

Hamarosan kezdetét veszi az év egyik legrangosabb magyar sporteseménye az Atlétikai Világbajnokság Budapesten. Ebből az alkalomból érkezett a fővárosba az atlétika sport történetének legfontosabb állomásait és kiemelkedő bajnokait bemutató kiállítás, amely a Kelenföld vasútállomás, illetve a 4-es metró végállomásáról pár perc sétával megközelíthető Etele Plázában kapott otthont.

A több termes, izgalmasan installált gyűjteményben nemcsak  Világ- és  Európa-bajnoki, illetve olimpiai érmeket lehet megtekinteni, hanem a bajnokok által aláírt sportmezeket, futócipőket és a sportághoz tartozó sporteszközöket is .

Az érdeklődők közelről ismerhetik meg például a futókat indító rajttámlát, a gátfutás gátját, a hatalmas időmérő szerkezetet, a futamokat indító és lezáró harangot, a gerelyt és a kalapácsvetés kalapácsát is. A vállalkozó szellemű látogatók felemelhetik a diszkoszvetéshez használt női, illetve férfi diszkoszokat is. Az atlétikasport neves magyar kiválóságinak külön vitrint szentel a kiállítás, csakúgy, mint a gyerekek részére kialakított interaktív részleg is.

– Vida Virág –

Fotók: Vida Virág