DVSC-Honvéd 0-0

Gólképtelen volt a Loki a Honvéd ellen

Sport

Gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a DVSC a kiesőjelölt Honvéd ellen, így a debreceni csapat csak pontszámok terén érte utol a továbbra is harmadik helyen álló Paksot.

A Loki a jövő héten a már bajnok Ferencváros otthonában gyarapíthatja pontjait.

OTP Bank Liga, 31. forduló.

DVSC-Honvéd 0-0.

Nagyerdei Stadion, 5632 néző. Vezette: Bogár G.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Romanchuk, Ferenczi – Lagator, Loncar (Szécsi, 86.) – Varga K. (Bárány, 62.), Manrique, Kyziridis (Bódi, 72.) – Dorian Babunski (Mance, 62.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Honvéd: Szappanos – Lovric, Szabó A., Klemenz – Eördögh, Gomis, Zsótér, Tamás K. – Kocsis D. (Keresztes, 83.), Ennin (Átrok, 67.), Kerezsi (Jonsson, 92.) . Vezetőedző: Dean Klafuric.

Sárga lap: Lagator (91.), Mance (92.), illetve Zsótér (15.).

Az első félidőt komoly debreceni mezőnyfölény jellemezte, de a hazaiak – akik az öt sárga lap miatt eltiltott csapatkapitányuk, Dzsudzsák Balázs nélkül játszottak – kevés helyzetet alakítottak ki. A 7. percben Dorian Babunski előtt adódott gólszerzési lehetőség, Szappanos azonban védte a lövését, majd a 32.-ben ugyanő pöckölte fölé a labdát közelről, szorongatott helyzetben. A Honvéd pontatlanul vezette szórványos támadásait, ritkán jutott át a debreceni térfélre, de igazából nem is erőltette az előrejutást. Védekezésben 5-4-1-es formációt vett föl, elsősorban arra törekedett, hogy ne kapjon gólt.

A második félidő hasonló forgatókönyv szerint alakult, azzal a különbséggel, hogy a Honvéd ellentámadásai már sokkal veszélyesebbek voltak, Kerezsi akár meg is szerezhette volna a vezetést a fővárosi csapatnak, amikor az 59. percben középen kilépve kapásból lőtte kapura a jobbról érkező labdát. A továbbiakban akadt helyzet mindkét oldalon, Szécsi még a 94. perc végén is bevehette volna a Honvéd kapuját egy szabadrúgást követő csúsztatással, de gól nem esett az összességében így is mozgalmas mérkőzésen.

A tabella: