Rekordok a DVSC történelméből

Sport

Hihetetlen statisztikákat válogattunk össze a debreceni labdarúgócsapat múltjából és jelenéből.

A DVSC történetének a legértékesebb érkező játékosa Bodnár László volt még a 2009/2010-es idényben. A hosszú légióskodás után hazatérő jobb hátvéd 2 millió eurót ért a piacon akkor, de korábban már állt ez az összeg még magasabban is az Unibet élő fogadás oldal adatai alapján. A Salzburg előtt a Roda csapatába húzott le pár évet Bodnár, ott volt olyan időszaka amikor 2,5 milliót ért, ami akkor igen magas összegnek számított, pláne egy magyar labdarúgótól.

Mögötte Dzsudzsák Balázs következik 1,6 millióval, amikor hazatért az Al-Aintól, őt pedig a szintén külföldről hazaérkező Varga Kevin és Tőzsér Dániel követi, 1,5 millió euróval, előbbi a Hataysporból igazol vissza Debrecenben idén, Tőzsér pedig még 2016-ban a QPR csapatából került a DVSC-hez.

Érdekesség, hogy a klub történetében az igen népszerűnek számító 9-es mezszámot mindössze 2 labdarúgó viselte a 20Bet információi szerint. 1998 és 2002 között Böőr Zoltán volt a gazdája, majd a klublegendának számító Sándor Tamás viselte 2009-ig.

A DVSC-nek eddig Vad István vezetett legtöbsször mérkőzést az NB 1-ben 53-al, a legtöbb győzelmet azonban így sem nála aratta a csapat, Vadnál 24-szer tudtak nyerni 15 döntetlen és 14 vereség mellett, Ivány Zoltán játékvezetése alatt viszont 26 győzelmet arattak már a debreceniek 48 meccsből. Érdekesség, hogy a Magyar Kupában is Vad fújt a legtöbbször a debrecenieknek, ott 8 meccsből 7-et is megnyertek nála és még nem szenvedtek vereséget.

A csapat történetében a legfiatalabb átlagéletkorú csapattal 2020-ban vágtak neki egy mérkőzésnek Kondás Elemér irányítása alatt. A kezdőcsapat átlagéletkora 23,2 volt ekkor, a kezdőben kapott helyet a 17 éves Fűzfői Márk, a 18 éves Baráth Péter és Pintér Ádám, és a 19 éves Sárosi Norbert is. De Bárány is csak 20 éves volt ekkor, Bévárdi pedig csak 21, de így is simán 3-0-ra megnyerte ezt a találkozót a DVSC, ráadásul a fiatalok közül Pintér és Bárány is betalált, rajtuk kívül a csereként beálló Tischle Patrik szerzett még gólt. (x)