Igor Bogdanovic - Piros-fehér történetek

Bogdanovics egyszer a Loki kispadjára is leülne

Sport

Minden szempontból hiánypótló jellegű, havonta megrendezett szurkolói beszélgetős estét indított el az Ultras Debrecen és a Loki Szurkolók Egyesülete csütörtökön a Kazánházban „Piros-fehér történetek” címmel. Laza, kötetlen, ha úgy van szókimondóbb stílusú, de ugyanakkor moderált kocsmai beszélgetést ígértek a szervezők, és úgy is lett.

A mintegy száz érdeklődő némileg kevésnek tűnhetett annak fényében, hogy az első meghívott vendég a debreceni szurkolók által legendaként tisztelt Igor Bogdanovics volt.  Kezdetben az előre megfogalmazott villámkérdésekre adott válaszokat, ezekből kiderült többek között, hogy egy kilencvenhatodik percben szerzett győztes gólt részesít előnyben egy ötnullás győzelemmel szemben, és a csevapcsicsát választaná a gulyás helyett.

Azt is megtudhattuk, hogy legjobb barátja Ronald Habi invitálására került Debrecenbe, és a mai napig tartja a kapcsolatot az aranygeneráció tagjaival. A manapság Karcagon edzősködő szakember saját bevallása szerint otthonra talált Debrecenben, hiszen az nagyon hasonlít a szülővárosára, Újvidékre (Novi Sad). 

A Hajduk Split elleni mérkőzéseken túl slágertéma volt az edzői karrierje is, amire Igor azt válaszolta, hogy a legmagasabb pro licenszes tanfolyamot ősszel szeretné elkezdeni és a jövőbeli tervei között szerepel, hogy egyszer a Loki kispadjára is leülne majd edzőként, ha lesz rá lehetősége.

A jelenlegi Loki játéka egyébként tetszik neki, és Szrdjan Blagojeviccsel bár nem ismerik egymást közvetlenül, de ifi szinten játszottak egymás ellen, és örül neki, hogy honfitársa mentalitása átragadt a jelenlegi csapatra, ami jó eredményekben is megmutatkozik most már. Reményét fejezte ki, hogy szeretett klubja hamarosan visszakerül a nemzetközi porondon oda is, ahova tartozik. Zárszóként kiemelte, hogy nagyon büszke a szurkolókkal való jó viszonyára. és legalább annyira tartja magát magyarnak, mint szerbnek. A focistapalántáknak pedig azt üzeni, hogy alázatosnak kell lenniük, hogy elérjék a céljukat. 

A jó másfél órás beszélgetést a szurkolók tapsviharral és „Igor! Igor!” rigmusokkal zárták, így valóban olyan érzése volt az embernek, mintha egy mérkőzésen lett volna. Ezt megerősítendő a helyszínen több szurkolói drapéria is ki volt feszítve a lépcső korlátjain.

 A következő alkalom április 20-án, 18:30-tól lesz. A helyszín és a következő meghívott neve egyelőre nem publikus.

Fotó: magánarchívum/Égerházi Péter

– Faragó László –